Gemeente Stadskanaal

Commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dindag 4 maart 2008 en begint om 19.30 uur.

Agenda

19.30 uur

* Bezwaarschrift van de heer A. Wiegman tegen het besluit van burgemeester en wethouders, inhoudende dat een bouwvergunning is verleend voor het plaatsen van lichtreclame, plaatselijk bekend Liliënthalplein 8 in Stadskanaal.

20.00 uur

* Bezwaarschrift van de heer J. Luyks tegen het besluit van burgemeester en wethouders, inhoudende dat er een bouwvergunning aan maatschap Westerveld is verleend voor de uitbreiding van een ligboxenstal.

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in de hal van het gemeentehuis.

Aanslag gemeentelijke belastingen 2008

Deze week valt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2008 bij u in de brievenbus. Op dit biljet is bij de aanslag onroerende-zaakbelastingen ook de woz-waarde voor het jaar 2008 vermeld. Bewaar het biljet! U heeft de woz-beschikking nodig voor de aangifte inkomstenbelasting 2008.

Betaling

Voor de aanslag gelden drie betalingstermijnen. De laatste termijn vervalt op 31 mei 2008. Voor betaling kunt u gebruikmaken van de acceptgiro's die wij meesturen. Betaling via automatische incasso is ook mogelijk. De belasting wordt dan in 10 maandelijkse termijnen van uw rekening afgeschreven. Als u de gemeente nog niet heeft gemachtigd voor automatische incasso, dan kunt u alsnog een machtigingskaart invullen. U kunt hiervoor terecht bij de receptie in het gemeentehuis.

Meer weten

Meer informatie over de aanslag en de woz-beschikking is te vinden in de bijsluiter bij het aanslagbiljet.

Lees ook de achterzijde van het aanslagbiljet.

Openingstijden Gemeentelijke Afvalverwerking en brengpunt kringloopcentrum

De openingstijden op de zaterdag worden vanaf 1 maart 2008 gewijzigd.

Met ingang van 1 maart 2008 zijn de Gemeentelijke Afvalverwerking en het brengpunt van het kringloopcentrum op zaterdag geopend van 9.00 uur tot 13.00 uur. De afvalverwerking en het brengpunt gaan dus één uur eerder open en sluiten ook één uur eerder.

Wijziging Legesverordening Stadskanaal 2008

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend, dat de gemeenteraad op 18 februari 2008 de `Legesverordening Stadskanaal 2008' heeft gewijzigd. De wijziging betreft een aanpassing van de tarieven.

De gewijzigde Legesverordening Stadskanaal 2008 treedt in werking op 1 maart 2008 en ligt vanaf heden kosteloos ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis gedurende zes weken. U kunt de Legesverordening ook vinden in onze digitale regelingenbank www.regels-stadskanaal.nl.

Wijziging Verordening onroerende-zaakbelastingen Stadskanaal 2008

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend, dat de gemeenteraad op 18 februari 2008 de `Verordening onroerende-zaakbelastingen Stadskanaal 2008' heeft gewijzigd. De wijziging betreft een aanpassing van de tarieven. De tariefsaanpassing gaat in op 1 januari 2008.

De gewijzigde Verordening onroerende-zaakbelastingen Stadskanaal 2008 treedt in werking op 5 maart 2008 en ligt vanaf heden kosteloos ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis gedurende zes weken. U kunt de verordening onroerende-zaakbelastingen Stadskanaal 2008 ook vinden in onze digitale regelingenbank www.regels-stadskanaal.nl.

Muziekschool Zuid-Groningen

De muziekschool in Stadskanaal start binnenkort de volgende korte cursussen:

Trekharmonica

Ooit op de trekharmonica willen leren spelen? Dat kan bij de muziekschool. Doe mee aan de cursus en ervaar hoe leuk het is. Het instrument kunt u via de docent huren.

* Gratis introductieles: maandag 3 maart om 19.00 uur (vrijblijvend en zonder opgave).

* Docent: Harry Dijkstra

* Cursusduur: 10 lessen van 1 uur

* Eerste les: maandag 10 maart

* Kosten: EUR 75,00

Muziek voor Peuters

Voor kinderen van 2 en 3 jaar met een begeleider. Door middel van zingen en bewegen ervaren kinderen hoe leuk muziek maken is.
* Docent: Mariëlle Groenendijk

* Cursusduur: 8 lessen van 1 uur

* Eerste les: vrijdag 7 maart

* Kosten: EUR 45,00

* Dag: vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur

Kinderkoor

Zingen is de basis van al het musiceren en dus is het belangrijk dat kinderen van jongs af aan veel zingen. Maar het is vooral leuk om samen met anderen nieuwe liedjes te leren en te laten horen.
* Docent: Mariëlle Groenendijk

* Cursusduur: 10 lessen van 1 uur

* Eerste les: woensdag 5 maart

* Kosten: EUR 50,00. Gratis voor leerlingen van de muziekschool
* Dag: woensdag 17.00 tot 18.00 uur

Meer informatie

AMZG, Raadhuisplein 2 in Stadskanaal, T (0599) 631 700, E amzg@stadskanaal.nl,

I www.muziekschool-zuidgroningen.nl.

Vanwege de voorjaarsvakantie is de muziekschool tot 2 maart gesloten. Vanaf maandag 3 maart is de muziekschool weer open voor opgave en meer informatie.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 14 t/m 20 februari 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Electronicaweg 6, voor het uitbreiden van een bedrijfsruimte, d.d. 18 februari

* Navolaan 32, voor het plaatsen van een carport, d.d. 19 februari
* Fabrieksstraat 9, voor het bouwen van een garage/berging, d.d. 19 februari

* Tinnegieter ong., voor het bouwen van een restaurant, d.d. 19 februari

* Kathodeweg ong., voor het bouwen van een bedrijfspand, d.d. 19 februari

Musselkanaal

* Sluisstraat 21, voor het bouwen van een garage, d.d. 19 februari
* Floralaan 40, voor het uitbreiden van een woning, d.d. 15 februari

Onstwedde

* Sluisweg 19, voor het verwijderen van asbesthoudende golfplaten van een schuur, d.d. 14 februari

* Dorpsstraat 28A, voor het plaatsen van een luifel, d.d. 18 februari

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder ge-bruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* Vastgoed De Horsten B.V., Aweg 9 in Musselkanaal voor het uitbreiden van een winkelpand aan de Marktstraat 86 in Musselkanaal.

Belanghebbenden kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* de heer D. Koster, Stationsstraat 3A in Musselkanaal voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit op het perceel Telefoonweg ong. in Musselkanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie C, nummer 11736. De vrijstelling is tot uiterlijk 22 januari 2010 nadat de vrijstelling en bouwvergunning zijn verleend.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 17 van de Wet op de ruimtelijke ordening.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* Maatschap Veenhuizen-Santing, Tweede Boerendiep 16 in Musselkanaal voor vrijstelling voor het bouwen van een ligboxenstal op het perceel Tweede Boerendiep 16 in Musselkanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie W, nummer 195.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling en bouwvergunning te verlenen aan:

* HAJA Bouw B.V., voor het oprichten van een woning met inpandige garage op het perceel aan de Dukdalf 1 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen. Het ontwerp van deze vrijstellingsbesluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 28 februari t/m 9 april 2008 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Uitwegvergunningen

In de periode van 19 t/m 22 februari 2008 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend:

Stadskanaal

* Lichtboei 11, d.d. 19 februari

* Tinnegieter 11, d.d. 19 februari

* Spreeuwenhof 26, d.d. 20 februari

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* B.H. Bolderdijk, Vosseberg 17 in Onstwedde voor het oprichten van een inrichting (foliebassin) waar dunne mest wordt bewaard op een perceel aan de Bovensteveenweg ongenummerd kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie W, nummer 1676.

* W. Baelde, Dalweg 4 in Stadskanaal voor het in werking hebben van een al bestaande inrichting (melkrundveehouderij) aan de Dalweg 4 in Stadskanaal.

* Schutte Metaal B.V., Ampèreweg 3 in Stadskanaal voor de uitbreiding (opslag van gereed pro-duct) van een bestaande inrichting aan de Ampèreweg 3 in Stadskanaal.
* W.B. Robben, Jipsingboermussel 51 in Ter Apelkanaal voor het uitbreiden of wijzigen, dan wel het veranderen van de werking van een inrichting (akkerbouw- en tuinbouwbedrijf met opengrondteelt) aan het Mussel-A-Kanaal OZ 3 in Mussel.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze meldingen (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Kapvergunning

Op 26 februari 2008 is de volgende kapvergunning verleend.

Onstwedde

* Holte 54, 3 bomen

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 27 februari 2008