Ingezonden persbericht


Persbericht

Plantronics verbetert het werkgemak voor gebruikers van IBM Lotus Sametime Standard 8.0

Nieuwe Software Plug-In vergroot de communicatiemogelijkheden van Lotus Sametime Standard 8.0

ORLANDO, Florida. - Lotusphere 2008 - 27 februari 2008 - Plantronics, Inc. (NYSE: PLT), heeft zijn groeiende productlijn van communicatieoplossingen uitgebreid met de Plantronics PerSonoCall Plug-In voor IBM Lotus Sametime Standard 8.0. De nieuwe plug-in zorgt voor een naadloze integratie tussen Plantronics' professionele draadloze PC-headsets en Lotus Sametime 8.0. Dat helpt bedrijven bij het bevorderen van de samenwerking met business partners door het versnellen van de communicatie en het verruimen van de grenzen van de virtuele werkplek.

De nieuwe Plantronics PerSonoCall Plug-In zorgt voor uitbreiding van de telefoniemogelijkheden van PC's die draaien op Lotus Sametime Standard 8.0. Dat wordt gerealiseerd door functies voor telefoniebeheer - voice activation, automatisch ophangen, volume en mute - en het op afstand kunnen aannemen van een gesprek op de draadloze headset. Door het 'doorknippen van de draad' tussen PC en headset kan de gebruiker zich wel 60 meter van zijn werkplek verwijderen en volledig handsfree opereren en samenwerken.

"Zakendoen wordt steeds virtueler door het samenwerken van mensen op verschillende plekken in real-time. Ze gaan er ook steeds vaker toe over een vergadering te volgen zonder daarbij fysiek aanwezig te zijn. Ze gebruiken hun unified communications (UC) applicatie," zegt Jeffrey Siegel, VP Business Solutions bij Plantronics. "De PerSonoCall UC software verandert Lotus Sametime 8.0 laptops in draadloze telefoons. Daardoor kunnen mensen zakelijke beslissingen sneller nemen omdat ze zijn verbonden met de onderneming zonder aan een PC gekluisterd te zijn."

Hands-Free Mobility voor Unified Communications

De nieuwe Plantronics PerSonoCall Plug-In voor Lotus Sametime 8.0 kan worden gebruikt met de volgende professionele draadloze headsets.


* Plantronics Voyager 510-USB: een Bluetooth headset die over een rechtstreekse VoIP koppeling beschikt en het bereik van het netwerk uitbreidt via een draadloze headset en plug-and-play adapter.


* Plantronics CS50-USB: een draadloos VoIP systeem met een ongekend goede geluidskwaliteit en een grote reikwijdte. Met de CS50-USB kan de drager gesprekken voeren en aannemen tot op een afstand van 60 meter van hun PC.

Plantronics - The Voice of Unified Communications
Plantronics heeft een langjarige geschiedenis in het ontwikkelen van kwaliteitsheadsets voor gebruik in zakelijke omgeving. Die ervaring gebruikt Plantronics om een toenemend aantal UC-applicaties te ondersteunen. De headsets werken met alle apparatuur, applicaties en netwerken. Mensen kunnen daardoor werken waar dat nodig is.

The Plantronics PerSonoCall Plug-In for Sametime 8.0 komt op dit voorjaar op de markt via de Lotus Sametime catalogus and www.plantronics.com.

Voor meer informatie over Plantronics' unified communications oplossingen, bezoek www.plantronics.com/UC.

Over Plantronics
Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876.

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong
Elske van Gent
T: +31 (0)20 421 05 65
E: elske@l-dj.nl