Ingezonden persbericht


Franse IT-dienstverlener Cegelec kiest voor Remote Access-platform van Juniper Networks

Geïntegreerde oplossingen bieden kosteneffectieve en complete beveiliging met centaal beheer

Schiphol-Rijk, 27 februari 2008 - De Franse IT-dienstverlener Cegelec heeft de routing- en remote access-oplossingen van Juniper Networks gekozen als basis voor de verbetering van de kwaliteit en toegankelijkheid van zijn netwerk. Dit netwerk bedient honderden gebruikers op verschillende locaties in Europa. De nieuwe Juniper-infrastructuur beslaat zowel de grotere locaties van Cegelec als de kleinere. De infrastructuur stelt de Franse IT-dienstverlener in staat om veilige toegang op afstand te bieden. Gebruikers kunnen daardoor vanaf verschillende plaatsen bedrijfsinformatie ontsluiten.

De Juniper Networks Secure Services Gateway-platforms (SSG) omvatten een hoogwaardige firewall, IPSec VPN, optionele antivirus-, antiphishing-, antispam- en web-filtering-mogelijkheden en routingmogelijkheden in een enkel platform. Cegelec koos de SSG-platforms van Juniper voor het opwaarderen van de bestaande routinginfrastructuur. Deze verbindt circa twaalf internationale vestigingen en meer dan 150 kleine vestigingen in Frankrijk en daarbuiten. Cegelec heeft de Juniper Networks NetScreen Security Manager-oplossing ingezet voor centraal beheer van het SSG-netwerk. Daarmee zijn aanpassingen van routing of beveiligingsmaatregelen op afstand mogelijk.

"De geïntegreerde benadering van veilige routing van Juniper bij zijn SSG-portfolio stelt ons in staat onze netwerkinfrastructuur te stroomlijnen. Ook zijn besparingen op mensen en middelen mogelijk zonder dat onze prestaties of effectiviteit in het geding zijn", zegt Sebastien Boyer, netwerkmanager bij de IT-systeemdivisie van Cegelec. "De beheeroplossing van Juniper maakt ook een centraal beheer van de internationale uitrol van SSG mogelijk. Daardoor kunnen we sneller, makkelijker en effectiever inspelen op veranderde eisen vanuit de business."

De veilige remote access-mogelijkheid binnen de beveiligingsupgrade van het Cegelec-netwerk komt voor rekening van het Secure Access (SA) SSL VPN-platform van Juniper Networks. Dit platform voorziet in browsergebaseerde authenticatie, een gezondheidscheck en herstelfunctionaliteit voor honderden gelijktijdige gebruikers die vanaf allerlei verschillende locaties kunnen werken. Het kan gaan om een thuiswerkplek, hotel, vliegveld, een kantoor van een partner of een andere plaats waar beveiliging moeilijk te controleren is. Met Junipers SSL VPN zijn nieuwe gebruikers veilig online te brengen. Systeemupdates zijn te downloaden zodra er een verbinding tot stand gekomen is. Zo is een organisatie ervan verzekerd dat de meest recente beveiligingspolicy toegepast wordt voordat een laptop toegang heeft tot het bedrijfsnetwerk.

"Innovatieve ondernemingen als Cegelec vertrouwen op hun netwerk als het gaat om maximale productiviteit en concurrentievoordeel. Tegelijkertijd willen ze de beveiligingsrisico's terugdringen, zeker doordat veel klanten in de overheidssector actief zijn. Daar zijn betrouwbaarheid en veiligheid fundamentele eisen", zegt Gert-Jan Schenk, senior vicepresident Operations EMEA van Juniper Networks. "Met de technologie van Juniper zijn krachtige netwerkinfrastructuren te bouwen, die op een kosteneffectieve manier te beheren zijn in bedrijfskritische omgevingen."

###
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.