Persberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 27-02-2008

Aangehouden voor diefstal van een auto

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 februari een jongen aangehouden voor het stelen van een auto.

Rond 00.15 uur kreeg de politie een melding dat twee jongens zich verdacht gedroegen in de omgeving van de Boelesteinlaan. De jongens zouden met een schroevendraaier bij een auto staan. Na enige tijd zagen getuigen dat de jongens in de auto stapten en wegreden. Diverse politieautos werden ingezet om te zoeken naar de gestolen auto. Ter hoogte van de Burgemeester Norbruislaan zagen agenten op een parkeerterrein een auto met twee inzittenden staan.

De auto voldeed aan de kenmerken die eerder door getuigen waren doorgegeven. Op het moment dat de agenten naar de auto toereden, trok de bestuurder op en reed hard weg. De achtervolging wed ingezet. Na 100 meter stopte de auto en stapten twee verdachten uit en renden weg. De agenten zette de achtervolging te voet voort. Eén verdachte 17 jaar uit Utrecht kon na een korte sprint worden aangehouden. De tweede verdachte wist uit handen van de politie te blijven. De auto bleek gestolen te zijn. De jongen werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT Dinsdagmiddag en -avond heeft de politie ter hoogte van de Strijkviertel een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 15.00 en 22.00 uur werden door motorrijders van de politie de voertuigen naar de controleplaats geloodst. In totaal werden 131 blaastesten afgelegd. Hierbij werd één bestuurder aangehouden en overgebracht naar het bureau. De blaastest van de man gaf

500 ug/l aan. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, een verlopen APK, het niet hebben of kunnen tonen van de autopapieren, gladde banden en het maken van verkeersovertredingen.

Eén auto van een Poolse man was in een dusdanige slechte staat dat deze uit het verkeer werd gehaald. De controle werd samen met de Douane en het scooterteam uitgevoerd.

Aangehouden voor inbraak

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag drie jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van het inbreken in een berging.

Door getuigen werd omstreeks 15.40 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat drie jongens zich verdacht ophielden bij woningen aan de Graadt van Roggenweg. Ter plaatse troffen agenten drie jongens 14, 15 en 16 jaar allen uit Utrecht aan. Het drietal zat op een bankje en had blikjes drinken en eten bij zich. Op de vraag van de agenten wat men aan het doen was, antwoordde zij dat ze gewoon even zaten uit te rusten.

Vlak naast de jongens waren twee bergingen open. Hier troffen de agenten dezelfde etenswaren aan die de jongens bij zich hadden. De drie jongens werden aangehouden op verdenking van inbraak en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er uit de bergingen is weggenomen.

Man aangehouden voor diefstal

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 13.45 uur dat een man zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat hij goederen mee wilde nemen zonder deze eerst af te rekenen. De 74-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hij kreeg naast een bekeuring ook een winkelontzegging van één jaar uitgereikt.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen in een woning aan de Beneluxlaan een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnen gekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks 11.45 uur een onderzoek ingesteld in een woning aan de Beneluxlaan. In het pand trof de politie een complete en in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal werden 2060 planten en alle apparatuur in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie doet verder onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.