Mojo Concerts
Den Haag, 26 november 2007

Japanse percussiegroep "Dadada-Dan Tenko" voor vijfde keer in Nederland

Van 27 februari t/m 31 maart 2008 toert de Japanse percussiegroep "Dadada-dan Tenko" voor de vijfde maal door Nederland. Tijdens deze tournee getiteld 'Maido Maido' speelt de groep in o.a. het RAI Theater in Amsterdam en het Circustheater in Den Haag. De kaartverkoop is inmiddels gestart en loopt via de desbetreffende theaterkassa's.

Met veel expressie en tomeloze energie spreken de muzikanten van de Japanse percussiegroep Dadada-Dan Tenko een taal die iedereen ter wereld verstaat. Zang, dans en ritmische clownerie wisselen elkaar in rap tempo af. De jonge slagwerkers bespelen de taiko (Japanse drums) met een gedisciplineerde precisie en perfecte timing. Een fusion met slagwerk uit andere werelddelen maakt de voorstelling tot een smeltkroes van daverende ritmiek uit oost en west. Naast moderne muzikale acts vertolkt Dadada-Dan Tenko ook mythische vertellingen, uitgevoerd in prachtige traditionele kostuums en begeleidt door authentieke Japanse blaas- en snaarinstrumenten in een decor van neerdwarrelende kersenbloesem.

Dadada-Dan Tenko werd in 1987 opgericht door danser en choreograaf Isaya Mondori. Na een jarenlange ervaring als klassiek danser ging Mondori op zoek naar een individuele dansstijl. In de taiko, de Japanse drum, vond hij het instrument om zijn dans actiever en energieker te maken. Uit deze combinatie van dans en slagwerk ontstond Dadada-Dan Tenko, die inmiddels in veel landen succes heeft.

Voor meer informatie kijk op http://www.tenko.nl/

---




Mojo Concerts