NCRV

De 100: Het huwelijk

Caroline Tensen volgt honderd trouwlustige stellen in De 100: Het huwelijk

Donderdag 28 februari 2008

21.25 uur, Nederland 1

Na de succesvolle serie Babyboom, waarin Caroline Tensen honderd stellen met een kinderwens volgde, gaat op donderdag 28 februari de tiendelige serie De 100: Het huwelijk van start. Hierin volgt Caroline honderd stellen die gaan trouwen. Hetero, homo, jong, oud, eerste liefde of derde huwelijk. Tweehonderd mensen die allemaal dezelfde, belangrijke gebeurtenis tegemoet gaan.

In De 100: Het huwelijk komen alle aspecten aan bod, die bij zoân bijzondere dag horen. Zoals het aanzoek, de kleur van de bruidsjurk, de tafelschikking en de keuze voor de trouwauto. Maar ook de twijfels, het verdriet en de zenuwen voorafgaand aan de grote dag. En natuurlijk âthe day afterâ: was het zoals werd gehoopt?

Caroline volgt in De 100: Het huwelijk trouwlustige stellen in Nederland. De 33-jarige Arjan uit Deventer werd verliefd op de mooie 24-jarige Elana uit de Oekraïne. De bruiloft vindt plaats in de Oekraïne. Voor de Noord-Hollanders Fieke (23 jaar) en David (19 jaar) is het huwelijk meer dan een briefje. Zij vinden het belangrijk om als maagd het huwelijk in te gaan. Het homostel Cees en André uit Groningen is al vier jaar samen en willen als een getrouwd paar verder in het leven. André was al eerder getrouwd: zeven jaar lang met een vrouw. Nog altijd kan Andre het goed met haar vinden. Zij is dan ook met hun zoontje tijdens de plechtigheid aanwezig.

Naast de verhalen van de aanstaande echtparen is in De 100: Het huwelijk een aantal vaste rubrieken. Zo helpt Caroline in Voordat ik JA zeg stellen met een (praktisch) probleem rond de bruiloft, zoals Evelyn. Zij ziet op tegen de fotoreportage. Want door een ernstig treinongeluk heeft ze littekens in haar gezicht. Van een professionele visagist wil Evelyn leren hoe ze deze kan camoufleren. En in Het aanzoek mag Caroline mee met iemand die zijn partner op een bijzondere manier een aanzoek doet. Naast de reportages zullen de stellen in de studio diverse tests doen. Hoe lang zijn de stellen eigenlijk al bij elkaar? En wat zijn de budgetten voor deze dag?

Relatiedeskundige Blanca van den Brand geeft de aanstaande echtparen tips en adviezen om goed voorbereid aan het huwelijkse leven te beginnen.

Naast het tv-programma biedt De 100: Het huwelijk ook een uitgebreide website. Met onder meer weblogs van de trouwlustige deelnemers, een groot forum en kunnen bezoekers hun eigen trouwfotoâs en trouwverhalen uploaden. De site hethuwelijk.ncrv.nl is vanaf 25 februari online.

Jaarlijks worden in Nederland ruim 70.000 huwelijken gesloten, zoân 200 per dag. Bij ruim 1200 huwelijken gaat het om huwelijken tussen paren van het zelfde geslacht. Gemiddeld trouwen mannen als ze 36,1 jaar oud zijn, vrouwen op hun 33e. Bijna 35.000 huwelijken eindigen in een scheiding. Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat veel scheidingen gebeuren, omdat aanstaande echtparen zich niet gedegen hebben voorbereid op het huwelijk.

De 100: Het huwelijk is een productie van Tuvalu Media, in opdracht van de NCRV. De opnamen voor De 100: Het huwelijk zijn gestart in augustus 2007 en lopen door tot het einde van de serie, in mei 2008.