Theater de Uitstek


Persbericht

Theater de Uitstek
7 februari 2008

Een beetje Annie

Fred Florisse en Frank Cools

Donderdag 28 februari 2008, 14.00 uur
E 10,-

55+ voorstelling
Een beetje Annie

Frank Cools

Frank Cools vertelt, rijmt en zingt werk van Annie M.G. Schmidt.

Flip Van Duijn, zoon van Annie M.G. Schmidt zei na het zien van de voorstelling: "Wat Frank Cools met het werk van mijn moeder doet, is heel bijzonder. Ze zou er ontzettend blij mee geweest zijn!"

kleine verhaaltjes voor grote mensen:

een beetje leuk en een beetje droevig,

een beetje stout en een beetje grappig,

een beetje zus en een beetje zo,

een beetje van dit en een beetje van dat,

een beetje vertellen, een beetje zingen...

Een beetje Annie.

De Vlaming Frank Cools benadert Annie M.G. Schmidt op zeer eigen wijze. In deze solovoorstelling duikt Cools met ongekend plezier in haar werk. Hij is op een onwaarschijnlijke manier gefascineerd door "de leukste oma van Nederland". Hij lijkt zelfs een beetje op haar, vindt hij. Zéker met die bril! Hij drinkt koffie zoals Annie dat deed. Mét melk. Eigenlijk vindt hij melk niet zo lekker, maar hij doet het toch. Af en toe spreekt hij zelf ook in rijmvorm, omdat Annie daar zo van hield.
En als hij het niet kan laten, neemt hij z'n gitaar en gaat hij zingen. Van een prinses die met een egeltje wil trouwen en van een fee met sproeten. Maar ook van tante Mathilde die niet in de Sint geloven wilde, en van mevrouw Van Gelder en meneer Verhaegen. En van de liefde, natuurlijk! Hij geniet van de versjes, de verhaaltjes, de rijmpjes, de grapjes, de verdrietjes. En u mag meegenieten! Deze intieme theatervoorstelling speelt zich af op een tapijtje van twee bij drie meter. Je komt als het ware bij Cools thuis op bezoek.
tekst: Annie M.G. Schmidt en Frank Cools
regie: Ineke Nijssen

Theater de Uitstek
Norderstedtplein 10
3332 GK Zwijndrecht
078 - 619 43 33
www.uitstek.nl