Persberichten 28/02 ochtend

Regio, 28-02-2008

Noordwijk Vernielers van bushokje aangehouden De politie heeft donderdag 28 februari rond 02.20 uur op de Zwarteweg twee jongens van 18 en 19 jaar uit Noordwijk en Katwijk aangehouden. De twee worden verdacht van het vernielen van een bushokje aan de Zwarteweg. Surveillerende agenten zagen de twee in het bushokje staan waarvan de ruiten vernield waren. De twee ontkennen. Eén van de jongens had een bebloede hand. Beide verdachten zitten in verband met het onderzoek nog vast.

Leiden Meisje aangehouden voor belediging agenten De politie heeft woensdag 27 februari rond 21.45 uur aan het Broekplein een 14 jarig meisje uit Leiderdorp aangehouden nadat deze agenten had beledigd. Dit gebeurde tijdens een controleronde van agenten op jeugdoverlast. Op en bij de hangplek hadden zes jongeren waaronder de verdachte er een troep van gemaakt. De agenten liet ze het opruimen. Daarna begon het meisje vervelend naar de agenten te doen en vond het nodig om ze meerdere keren op luide toon te beledigen. De agenten zagen zich genoodzaakt haar aan te houden. Zij verzette zich tegen haar aanhouding waarbij ze spuugde en schopte. De vijf overige jeugdigen, een 15 jarig meisje uit Leiden en jongens van 14 en 15 jaar uit Leiden en Voorschoten, keken het aan. Omdat de verdachte ook onder invloed van alcohol was maakt de politie ook proces-verbaal op voor openbare dronkenschap. Het meisje zat vanmorgen nog vast.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na aftroggelen geld De politie heeft een 20 jarige man uit Leidschendam-Voorburg aangehouden op verdenking van het aftroggelen van geld onder bedreiging. Twee jongens uit Alphen aan den Rijn van 16 en 17 jaar werden woensdag 27 februari, rond 20.45 uur, op het Thorbeckehof aangesproken door de verdachte die hen onder bedreiging geld afnam. Het betrof een klein geldbedrag, maar aangezien er een bedreiging aan vooraf ging, deden zij aangifte. De politie heeft de verdachte kort daarna aangehouden, hij bevond zich nog in het centrum van Alphen. De politie zet vandaag het onderzoek naar de verdachte, die is ingesloten, voort.

Kaag Politieagent gewond na kopstoot Een politieagente van het politieteam Alkemade is dinsdag 26 februari, rond 16.15 uur, gewond geraakt nadat zij van een aangehouden verdachte een kopstoot kreeg. De verdachte, een 25-jarige man uit Kaag, werd in een woning (straatnaam wordt niet bekend gemaakt) aangehouden wegens mishandeling en bedreiging in huiselijke sfeer.

De verdachte was onder invloed van verdovende middelen en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij probeerde agenten te schoppen om te voorkomen dat hij in de politieauto werd gezet. Hij moest door meerdere agenten in bedwang worden gehouden, maar zag toch kans om een agente een kopstoot te geven. De agente raakte gewond en heeft aangifte gedaan tegen de verdachte. Ook wegens het huiselijk geweld werd aangifte tegen de verdachte opgemaakt. In samenwerking met justitie en hulpverleningsinstanties zal er gekeken worden naar een oplossing om dergelijke incidenten met de verdachte in de toekomst te voorkomen.

Gouda Geldbedrag gestolen Uit een winkel aan de Nieuwehaven is op woensdag 27 februari een geldbedrag gestolen. Rond 13.40 uur, waren er drie vrouwen de winkel binnengelopen en vermoedelijk heeft een van hen kans gezien om het magazijn aan de achterkant van de winkel binnen te glippen. Hier heeft degene kans gezien om geld weg te pakken. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart naar de drie vrouwen. Getuigen die de vrouwen hebben gezien worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Gouda via 0900-8844.

Gouda Rijden zonder rijbewijs De politie heeft woensdag 27 februari rond 19.50 uur een 20 jarige man uit Gouda betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Agenten controleerden hem toen hij in een auto reed op de R.C.B. van de Brinkstraat. Uit het signaleringssysteem kwam naar voren dat hij tot 20 juli 2008 zijn rijbewijs kwijt was wegens een eerder verkeersmisdrijf. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Krimpen aan de Lek Oorzaak dodelijk ongeval bekend De oorzaak van het dodelijke ongeval op de Provinciale weg N210 is bekend. Woensdag 27 februari rond 13.30 uur raakte een 61 jarige vrachtwagenbestuurder uit Capelle aan den IJssel in de berm van de weg. Bij het uit de berm sturen kwam hij terecht op de andere weghelft waar hij frontaal in botsing kwam met een auto. De bestuurder daarvan, een 76 jarige man uit Krimpen aan de Lek liep zware verwondingen op. Hij werd overgebracht naar het Dijkzicht ziekenhuis in Rotterdam. Een 74 jarige vrouw uit Krimpen aan de Lek die bij man in de auto zat, overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De vrachtwagenbestuurder werd met lichte verwondingen overgebracht naar het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Daar kon hij nog diezelfde middag na behandeling van zijn verwondingen het ziekenhuis verlaten. Hij is daarna door de politie gehoord over het ongeval.

Lekkerkerk Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 32 jarige automobiliste uit Lekkerkerk. Zij was woensdag 27 februari rond 23.40 uur in een bocht van de Burgemeester van de Willigenstraat rechtdoor een dijk op gereden. Boven aan de dijk kwam zij tot stilstand. De vrouw bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. De uitslag van haar ademanalyse was 1055 ug/l (limiet 220 ug/l). Naast het innemen van haar rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

--- einde berichten ---