Gemeente Emmen

Persbericht: gemeente Emmen start energiezuinige campagne Wonen

28 februari 2008

De gemeente Emmen start de campagne Wonen++. Deze campagne heeft als doel huiseigenaren te informeren en adviseren over de mogelijkheden van energiebesparing en duurzame energie in eigen huis. In het kader van deze campagne ontvangen huiseigenaren van woningen met een bouwjaar voor 1985 een brochure. Daarnaast organiseert de gemeente informatieavonden en kan men de speciale website www.drenthe.wonenplusplus.nl bezoeken. De gemeente Emmen sluit zich hiermee aan bij de gemeente Coevorden die eind vorig jaar startte met deze campagne. Wonen++ Drenthe, ontwikkeld door Ecostream, is een initiatief van de provincie Drenthe.

De gemeente Emmen heeft een brief en een brochure Energiezuining en comfortabel wonen in de provincie Drenthe verstuurd naar bijna 19.000 adressen. Huiseigenaren van woningen met een bouwjaar voor 1985 krijgen de mogelijkheid om voor een aantrekkelijke prijs een energieadvies op maat uit te laten voeren. Doel hiervan is te bekijken welke energiebesparende maatregelen nog toegepast kunnen worden in de eigen woning om de energierekening omlaag te brengen. Gemiddeld kan men door de maatregelen van Wonen++ Drenthe maar liefst dertig procent op de energierekening besparen.

Informatieavonden
Om huiseigenaren optimaal te informeren, ontvangen ze naast de brochure ook een uitnodiging voor informatieavonden. Deze avonden zijn bedoeld om eigenaren uitgebreid over Wonen++ Drenthe te informeren en hen de mogelijkheid te bieden vragen te stellen. In maart organiseert de gemeente Emmen vier informatieavonden waarvoor men zich via de website www.drenthe.wonenplusplus.nl kan aanmelden.

Informatiebijeenkomsten
11 maart 2008 van 19.30-21.30 uur Meerstal Zwartemeer 13 maart 2008 van 19.30-21.30 uur De Hilde Emmer-Compascuum 17 maart 2008 van 19.30-21.30 uur De Giraf Emmen 20 maart 2008 van 19.30-21.30 uur Van der Valk Nieuw-Amsterdam

Energie- en klimaatbeleid
Het project Wonen ++ past goed binnen het energie- en klimaatbeleid van de gemeente Emmen. De gemeente zet zich flink in voor energiebesparing en duurzame energie.

IFRAME: printFrame

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2008 Gemeente Emmen