Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 28-02

BREDA, 28 februari 2008

Bredase zussen halen verhaal in arbeidsconflict

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag kort na 12.00 uur twee Bredase zussen van 17 en 19 jaar aangehouden wegens mishandeling, huisvredebreuk en bedreiging. Het tweetal ging verhaal bij een bedrijf aan het Spinveld waar de oudste vrouw werkte. Het bedrijf is bezig met het ontslag van de vrouw af te wikkelen. De zussen kregen een hoogoplopende ruzie met een bedrijfsleidster en sloegen en schopten haar. Dit gebeurde, nadat de medewerkster het tweetal al diverse malen had gevorderd het pand te verlaten. Ook bedreigde de 19-jarige vrouw het slachtoffer met de dood. Het tweeal, dat de verdenkingen stellig ontkent, werd ingesloten op het bureau. Na verhoor zijn ze heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: Een 48-jarige inwoner van Breda is woensdagmidag rond 12.15 uur aangehouden in een supermarkt aan de Donk. Hij probeerde met diverse pakken koffie ter waarde van circa 30 euro de winkel te verlaten, zonder de goederen te willen betalen. Personeel had de man echter door en hield hem aan. Na verhoor is hij heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

De man bleek hardleers, want donderdagmiddag rond 14.00 uur werd hij opnieuw aangehouden wegens winkeldiefstal. Nu was hij betrapt bij een warenhuis aan de Karrestraat waar hij had geprobeerd enkele pannen te stelen. De Bredanaar had naar eigen zeggen op straat een man ontmoet die geld wilde geven voor de pannen. De winkeldief is ingesloten op het bureau.

BREDA: In een warenhuis aan de Karrestraat zijn woensdagmiddag rond 16.00 uur twee vrouwen van 17 en 18 jaar uit Fijnaart aangehouden wegens winkeldiefstal. De zussen probeerden diverse kledingstukken uit de winkel te stelen, maar het alarm ging bij de uitgang af. De vrouwen zijn op het bureau verhoord; de 18-jarige verdachte betaalde een transactie van 220 euro, voor haar minderjarige zus wordt bekeken of een verwijzing naar bureau HALT mogelijk is.

Drie Bredanaren aangehouden na woninginbraak

BREDA: De politie heeft woensdagavond kort na 19.30 uur in Breda-Noord drie Bredase mannen van 17, 17 en 19 jaar aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Agenten reageerden op een melding van een buurtbewoner die meldde dat er een ruitje van een flatwoning op de vijfde verdieping aan de Bernard de Wildestraat werd ingeslagen. Het drietal kon in het trappenhuis in de kraag worden gevat. De mannen zijn op het bureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beschonken automobilist aangehouden na verkeersongeval

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 23.45 uur een jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden wegens rijden onder invloed. De man botste op een andere auto, bestuurd door een 35-jarige Bredase vrouw, nadat hij door een rood verkeerslicht reed. Beide auto's werden zwaar beschadigd; er raakte niemand gewond. Na het ongeval lieten agenten beide automobilsten blazen, een standaardprocedure. De Amersfoorter blies 245 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Na verhoor is hij met een proces-verbaal en een rijverbod van één uur heengezonden.

Inbraak in supermarkt in Alphen

ALPHEN: Bij een supermarkt aan de Raadhuisstraat is donderdagmorgen rond 04.00 uur ingebroken. De dieven forceerden de voordeur van het pand en gingen ervandoor met sigaretten, bier en snoep. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en bekijkt de mogelijke aanwezigheid van sporen in de supermarkt.

Auteur: Andre van den Hul