Gemeente Geldermalsen

Niet langer uitstel voor Wilhelminastraat Beesd

28 februari 2008 - De Wilheminastraat wordt in twee fases ingericht als 30-kilometergebied. De eerste fase is nagenoeg afgerond. Met de tweede fase (o.a. aanbrengen definitieve deklaag) zou worden gewacht tot na de afronding van de bouw van een nieuw voorzieningencentrum aan de Jeugdlaan. Dat laatste laat echter nog enige tijd op zich wachten en verder uitstel van de werkzaamheden in de Wilhelminastraat is niet langer verantwoord. Burgemeester en wethouders hebben besloten dit werk na de bouwvakantie uit te laten voeren.

De eerste fase had betrekking op het aanbrengen van wegversmallingen, het realiseren van een verhoogd kruisingsvlak op het kruispunt met de Kerkstraat, het vervangen van trottoirbanden en kolken en het op een aantal plaatsen repareren van de asfaltverharding. De tweede fase omvat het aanbrengen van een definitieve deklaag, het realiseren van een punaise ter hoogte van de Burgemeester Jonkersstraat en tenslotte ook het inrichten van de Jeugdlaan als een weg voor éénrichtingverkeer met een het aanbrengen van een geleider voor de bescherming van fietsers. De kruispunten worden uitgevoerd in rood asfalt met streetprint.

Aanvankelijk was het de bedoeling de tweede fase pas uit te voeren nadat het nieuwe voorzieningencentrum aan de Jeugdlaan zou zijn gerealiseerd. Dit vanwege het feit, dat intensief bouwverkeer in de nieuwe Wilhelminastraat weer schade zou kunnen veroorzaken. Inmiddels is duidelijk, dat de bouwwerkzaamheden in de Jeugdlaan nog enige tijd op zich laten wachten. Terecht hebben verschillende bewoners geklaagd over het slechte wegdek in de Wilhelminastraat en de overlast die dit veroorzaakt.. Ook door de Klankbordgroep Voorzieningen Jeugdlaan is nadrukkelijk aandacht voor dit probleem gevraagd. Het college van burgemeester en wethouders onderkent het probleem en is van mening dat het realiseren van de 2e fase geen langer uitstel kan dulden. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels gestart met als doel uitvoering direct na de bouwvakvakantie. Vanzelfsprekend wordt bij de planning rekening gehouden met de herinrichting van de Middenstraat, de aanleg van het bergbezinkbassin nabij de Oude Waag en het WK-vierspan op Mariënwaerdt. Zodra daadwerkelijk met het werk wordt begonnen ontvangen de aanwonenden hiervan door middel van een bewonersbrief nader bericht.