Persberichten 28/02 middag

Regio, 28-02-2008

Hillegom Snelheidscontrole op de Weerlaan De politie heeft woensdag 27 februari een snelheidscontrole gehouden op de Weerlaan in Hillegom. Met de laser werden van 302 passanten hun snelheid gemeten. 20 passanten reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogstgemeten snelheid betrof 73 km/u. De snelheidsovertreders ontvangen via het CJIB een bekeuring. De politie zet de controles voort.

Rijnsburg Verkeersongeval op Spinozalaan Een 13 jarige jongen uit Rijnsburg reed op donderdag 28 februari, rond 12.35 uur op zijn fiets over het voetpad van de Spinozalaan in de richting van de Langevaart. Hij wilde de Spinozalaan oversteken, tussen twee geparkeerd staande personenauto's, zonder een 30 jarige Rijnsburgse die op haar snorfiets over de Spinozalaan reed voorrang te verlenen. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De 13 jarige jongen kwam ten val en is met onbekend letsel naar het LUMC gebracht.

Bodegraven/ Reeuwijk Toename woninginbraken, bel politie bij verdachte situatie De politie van Bodegraven/ Reeuwijk constateert een toename van het aantal woninginbraken. Van 1 januari 2008 tot heden staat de teller op 35 woninginbraken inclusief pogingen. In 2007 lag dit aantal in dezelfde periode op 24.

In Bodegraven zijn het overgrote deel van de woninginbraken gepleegd, 22 van de 35. De manier van inbreken loopt uiteen, van het afbreken van een slotcilinder en het openbreken van deuren en bovenlichtjes tot het insluipen in een woning doordat er een deur of raam openstaat. Ook wordt er zowel in het weekend als doordeweeks en overdag als s nachts ingebroken.

De politie vraagt de hulp van de inwoners in om het aantal woninginbraken een halt toe te roepen. Wanneer inwoners iets zien wat zij niet vertrouwen, bijvoorbeeld een onbekend persoon zien met grote interesse voor woningen, glasgerinkel horen of verdachte personen zien die niet in de wijk thuishoort, dan worden zij gevraagd contact op te nemen met de politie van Bodegraven/ Reeuwijk via 0900-8844 en zoveel mogelijk kenmerken zoals kleding, uiterlijk, soort voertuig aan de politie door te geven.

--- einde berichten ---