Stadsdeel Zeeburg

Boksgala Zeeburg 23 en 24 februari 2008

28 februari 2008
Afgelopen weekend organiseerden Raymond Joval en Fred Cohen van Boksschool ABC uit de Indische Buurt een boksgala in de sporthal Zeeburg. Op zaterdagavond werden er aan aantal amateurpartijen gebokst en op zondag kon de jeugd boksclinics volgen.

Leren van de meester zelf

Even dreigde het boksgala in het water te vallen, toen de verplichte sportarts verstek liet gaan. Joval, die ook als spreekstalmeester tussen de wedstrijden optrad, probeerde de partijen alsnog officieel door te laten gaan. Hij vroeg vanuit de ring aan het publiek of er een arts in de zaal was. Toen dat niet het geval bleek te zijn, werden er een aantal demonstratiepartijen gebokst (waaronder wereldkampioen Joval zelf). De nadruk bij deze partijen ligt op de techniek. Op die manier werd het publiek alsnog getrakteerd op een aantal spectaculaire momenten.

Boksgala

Zeeburgse jeugd laat bokskunsten zien

Op zondagmiddag was de jeugd aan de beurt. Onder auspiciën van de Nederlandse Boksbond kwamen zo'n 20 amateur boksers in verschillende categorieën tegen elkaar uit. De aspiranten (11 - 13 jaar), de jeugd (14 - 15 jaar) en de junioren (tot 18 jaar) streden tegen elkaar in wedstrijden van 3 rondes van 1,5 minuut. Kinderen uit de buurt konden een korte clinic volgen, gegeven door een trainer van ABC. Tussen de officiële partijen door gaven een aantal kinderen, die via boksschool ABC meedoen aan naschoolse bokslessen, korte demonstraties in de ring. Schoolboksen wordt door de afdeling Sport en Recreatie van het stadsdeel aan kinderen op basisscholen in Zeeburg aangeboden.