Pharming Group N.V

Verdere versterking van transgene productietechnologie

Leiden, 28 februari 2008. Biotechnologiebedrijf Pharming Group NV ("Pharming") (NYSE Euronext: PHARM) kondigde vandaag aan dat ze een licentieovereenkomst heeft gesloten met Advanced Cell Technology Inc ter verkrijging van de exclusieve rechten op patenten op het gebied van transgene technologie. Pharming had hierop al niet-exclusieve rechten. Financiële details werden niet vrijgegeven.

De betreffende patenten waren voorheen eigendom van Infigen Inc. Ze omvatten een scala aan technologieën waaronder voor Pharming belangrijke elementen van nuclear transfer, wat een essentiële stap is bij het maken van transgene runderen. Dankzij de overeenkomst heeft Pharming volledige controle op de productie van haar transgene runderen en wordt tegelijkertijd toegang tot de technologie door anderen beperkt.

De bescherming van haar technologieën via patenten en licenties is een belangrijk onderdeel van Pharming's strategie. Hiermee heeft Pharming niet alleen alle `bewegingsvrijheid', maar kan ze ook andere partijen die de technologie zonder licentie gebruiken beperken. Op deze manier kan Pharming haar investeringen in de ontwikkeling van haar technologie beschermen.

Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve producten voor de behandeling van genetische ziekten en ouderdomsziekten. Daarnaast ontwikkelt Pharming ook medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen waaronder voeding. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - Rhucin® (recombinant humaan C1 remmer) voor erfelijk angio-oedeem en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing. Pharming's geavanceerde technologieën omvatten ondermeer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering, formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Daarnaast heeft Pharming toegang tot technologieplatforms op het gebied van weefselherstel via haar samenwerking met NovaThera en op het gebied van DNA-schade en herstel via DNage. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: http://www.pharming.com en http://www.dnage.nl.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.