Nederlandse Spoorwegen

27 februari 2008

Servex neemt Shakie's Fresh Fruit Shakes over

Fastfood met de kwaliteit van slowfood op treinstations

NS Poort dochter Servex neemt met ingang van 1 maart 2008 Shakie's Fresh Fruit Shakes over. Daarmee benadrukt Servex haar voortrekkersrol voor een gezondere levensstijl door steeds meer gezonde en verantwoorde producten op het station aan te bieden. De producten van Shakie's - fastfood met de kwaliteit van slowfood - zijn zoveel mogelijk biologisch. Shakie's verkoopt op zes treinstations verse vruchtenshakes en fruit juices, maar ook koffie, bagels, homemade sweets en andere verantwoorde snacks, alles zonder vlees. De shakes en juices worden in de winkels gemaakt. De succesvolle horecaformule is het geesteskind van eigenzinnig ondernemer Odette Oostindiën (42). Servex wil het aantal Shakie's vestigingen in de toekomst uitbreiden.

Servex exploiteert horeca- en winkelformules op NS-stations, zoals AH to go, Kiosk, C'est du pain en New York Pizza. "Mensen hebben steeds minder tijd en juist steeds meer behoefte aan gezonde producten", zegt Servex directeur Jan Kooiker. "We weten dat er ook onder treinreizigers veel vraag bestaat naar producten zoals Shakie's die voert. We zijn dan ook erg blij met deze overname. Het is een mooie aanvulling op ons productaanbod."

Toen Oostindiën, vegetariër en voorstander van biologische landbouw, ruim tien jaar geleden haar eerste winkel opende op Utrecht CS, was er in nog niet één supermarkt een flesje of pak met echt vers sap te krijgen. Dat zou nog zo'n 3 jaar duren. Oostindiën heeft zonder enige horeca-ervaring vanuit haar eigen behoefte aan meer variatie en gezondere voeding in de horeca - in combinatie met haar gedrevenheid - ervoor gezorgd dat shakes en juices in Nederland definitief op de kaart zijn gezet.

Oostindiën kan nu opnieuw haar vleugels uitslaan. "Ieder recept heb ik zelf verzonnen dus het zal moeilijk zijn om het los te laten. Maar ik ben er apetrots op dat zo'n groot bedrijf als Servex ervoor kiest om gezonde producten op te nemen in hun assortiment. Spannend hoe het verder zal gaan en of Shakie's straks voor veel meer treinreizigers binnen handbereik komt." Zelf weet ze nog niet wat ze zal gaan doen. Met haar propedeuse geneeskunde op zak en haar achtergrond als video-editor en televisieregisseur ligt alles weer open. Oostindiën: "Mijn hart ligt bij het initiëren en opzetten van nieuwe projecten. Shakie's was een en al maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iets waar deze tijd toch veel meer aandacht voor is gekomen. Ik ga vast en zeker mijn kennis en ervaring op dit vlak verder en breder inzetten."

Noot aan de redactie
Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Odette Oostindiën, telefoon 06 215 915 84 of met Michiel Jonker, persvoorlichter voor Servex 030-2357070. Meer informatie over Shakie's vindt u op www.shakies.com. Meer informatie over Servex vindt u op www.servex.nl.

Over Servex
Servex is een 100% dochteronderneming van NS Poort, onderdeel van het NS concern. Zij exploiteert horeca- en retailformules op NS stations. Servex exploiteert onder meer Kiosk, C'est du pain, Smullers, New York Pizza, Swirl's en Shakie's maar ook Burger King, AH to go en La Place op het station. Onder het motto `Lekker op het station' levert Servex met de horeca- en retailformules op de stations een belangrijke bijdrage aan een prettig en aangenaam verblijf op de stations. Servex speelt voortdurend in op de behoeften van treinreizigers en stationsbezoekers. Zij is op meer dan 100 stations vertegenwoordigd met in totaal meer dan 300 verkooppunten. Dagelijks telt Servex 250.000 klanten.


---- --