Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Uitnodiging 29 februari: zeldzame ziekten in Madurodam

Op vrijdag 29 februari 2008, een zeldzame dag, wordt in heel Europa aandacht gevraagd voor mensen met een zeldzame aandoening zoals een spierziekte. Omdat mensen met een zeldzame aandoening nog te vaak buiten de boot vallen is 29 februari uitgeroepen tot rare disease day, ofwel de zeldzame ziekten dag.

Op deze bijzondere dag hopen wij veel mensen te verzamelen in Madurodam om bekendheid te geven aan zeldzame ziekten in Nederland. We hebben van Madurodam gratis entreekaarten gekregen, zodat u er meteen een dagje uit van kunt maken!

Programma
10.00 - 11.00 Ontvangst
11.00 - 11.45 Bijeenkomst met politicus, onderzoeker, betrokkenen over onderzoek en meer
11.45 - 11.55 Overhandiging van cheque
11.55 - 12.00 Officiele doop Zeldzame Ziekten Dag Vanaf 12.00 Lunch en gelegenheid bezoek park

Kom in actie en help mee!
Wij rekenen op de belangstelling van bekende Nederlanders, politici en media. Om maximale media-aandacht te krijgen is een grote opkomst van belang. Daarom vragen wij iedereen (volwassenen, kinderen en hun familie) die betrokken is bij zeldzame aandoeningen om op 29 februari naar Madurodam te komen. Iedereen die de 'zeldzamen' een warm hart toedraagt en wil meewerken aan het in beeld brengen van (de situatie van) mensen met zeldzame aandoeningen is welkom! U kunt zich aanmelden via bijgaand formulier.

Wie zijn wij en wat doen wij?
Het organiserend comité bestaat onder meer uit vertegenwoordigers van het Zeldzame Ziekten Fonds (www.zzf.nl), ouder - en patiëntenorganisaties (www.vsop.nl) en de Stuurgroep Weesgeneesmiddelen (www.weesgeneesmiddelen.nl). Ons doel is om op 29 februari mensen met zeldzame aandoeningen 'een gezicht te geven' en daarmee aandacht te vragen voor de situatie van mensen die betrokken zijn bij zeldzame ziekten. En wij hopen voor u een gezellige dag te kunnen organiseren waar u contact kunt hebben met lotgenoten.

U kunt zich tot 8 februari digitaal inschrijven via de website: www.weesgeneesmiddelen.nl De VSN ondersteunt dit initiatief van harte.

Bron: Stuurgroep weesgeneesmiddelen
16 januari 2008

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400