dag 2008 National Ecogenomics Dag 2008

29 feb 2008 10:00 - 29 feb 2008 17:00

Onderdeel: Platform ecological and evolutionary genomics
Locatie: De Reehorst, Ede

Organisatie: Platform Ecologische en Evolutionaire Genomics

Het gebruik van genomics in de ecologie en milieuwetenschappen heeft ook in Nederland een grote vlucht genomen. Uitingen daarvan zijn o.a. de instelling van het ecogenomics consortium "Assessing the living soil" van het Netherlands Genomics Initiative (NGI), en de oprichting van het Platform Ecologische en Evolutionaire Genomics (www.ecogenomics.eu).

Als volgende stap heeft de samenwerking platform/NGI consortium de national ecogenomics dag 2008 georganiseerd. Uitgangspunt voor deze dag is het opstellen en uitdragen van een onderzoeksagenda voor ecogenomics georiënteerd onderzoek in de verschillende disciplines van de biologie. Als voorbereiding voor die dag zijn een achttal coördinatoren bereid gevonden een ecogenomicsverkenning te schrijven over het wat en hoe van ecogenomics in hun discipline. Deze verkenningen zullen worden gebundeld tot het rapport: Ecogenomics in Nederland: verkenning van multidisciplinaire kansen en noodzaken.

Op de nationale ecogenomics dag 2008 zullen de verschillende verkenningen worden toegelicht, en worden geïllustreerd met reeds lopend onderzoek. De dag zal worden ingeleid door Prof. Michael Purugganan (University New York), die ecogenomics in een internationaal kader zal plaatsen. Aan het eind van de dag zal het rapport worden aangeboden aan vertegenwoordigers van ALW, NGI en industrie.

Het Platform Ecologische en Evolutionaire Genomics nodigt u van harte uit aan de Nationale ecogenomics dag, op 29 februari 2008 in de Reehorst, Ede, deel te nemen.

---

Â

Meer over dit onderwerp
Meer informatie over de National Ecogenomics Dag 2008 Contact
Meer informatie:
Jan Kammenga
jan.kammenga@wur.nl
» meer Contact