Gemeente Eindhoven

Persbericht 25 februari 2008, no. 040

Nieuwbouw tennisaccommodatie Doornakkers bereikt hoogste punt In de te realiseren wijk Berkelbosch (Tongelresche Akkers) wordt hard gewerkt aan de nieuwe moderne tennisaccommodatie van Tennisvereniging Doornakkers. Een nieuw paviljoen met moderne kleedkamers en tennisbanen is in aanbouw. Inmiddels is het hoogste punt bereikt.

Sportbedrijf De Karpen en Ballast Nedam nodigen u uit om een kijkje te komen nemen op het nieuwe complex. U bent van harte welkom tijdens de viering van het hoogste punt op vrijdag 29 februari 2008 van15.00 tot 17.00 uur.

Na totale oplevering telt het tenniscomplex 9 verlichte zandingestrooide kunstgrasbanen inclusief een oefenmuur. Met de accommodatie biedt de tennisvereniging voldoende ruimte aan zowel bestaande leden (op dit moment een kleine 400) als aan toekomstige bewoners van de nieuwe wijk. Op dit moment speelt TV Doornakkers nog op gravelbanen op hun oude complex nabij het dierenasiel op het oude Burgemeester van Engeland Sportpark. Naar verwachting neemt de vereniging het nieuwe complex in gebruik in juli 2008.

Berckelbosch is de projectnaam voor de nieuwe woonwijk Tongelrese Akkers. Deze ligt aan de oostelijke rand van Eindhoven, tegen het natuurgebied de Urkhovense Zegge en begrensd door de Jozef Israëlslaan en het Eindhovens kanaal. Naast de tennisaccommodatie en een nieuw voetbalcomplex voor voetbalvereniging Tongelre (oplevering 2009/2010) komen hier circa 900 woningen te staan.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail