Gemeente Roermond

Record aantal kampioenen op het 27ste Sportgala Roermond

Vrijdag 29 februari aanstaande vindt het 27ste Sportgala Roermond plaats in theaterhotel de Oranjerie. Eregasten zijn Lambert Schuurs, oud international Nederlands handbalteam en Josje van Beers eerste burgervrouw van Roermond.

Het Sportgala is een eerbetoon aan de 580 meisjes, jongens, vrouwen en mannen die in 2007 in hun tak van sport het kampioenschap hebben behaald. Dat het Sportgala in al die jaren een grote plaats heeft ingenomen in de Roermondse sportwereld is een feit. De massale aanwezigheid van de Roermondse sporter is daar een bevestiging van. Alle kampioenen krijgen door middel van een speciale herinneringsmedaille de eer die hen toekomt, omdat ze de naam van de stad Roermond hoog hebben gehouden. Het sportgala is voor het college van B&W de gelegenheid om de stedelijke sporttrofee en bijzondere waardering uit te reiken. De Stichting Sportraad Roermond (SSR) benut het sportgala om aan één of meer mensen, die als vrijwilliger binnen hun vereniging grote verdiensten voor de Roermondse sport leveren, de Zilveren Speld uit te reiken. Het bedrijfsleven geeft jonge sporters op weg naar de top een steuntje in de rug middels het uitreiken van de Peter Brouwers Aanmoedigingsprijs.

Voor de gehele organisatie van het sportgala tekent een commissie die bestaat uit een vertegenwoordiging van de Stichting Sportraad Roermond, het bedrijfsleven, de media, Steunpunt Sportservice Roermond en de gemeente Roermond. Het sportfeest wordt mede gedragen - vooral ook financieel - door een groot aantal sponsors uit het bedrijfsleven van Roermond en omstreken. Dit is een bijzonder staaltje van verbondenheid met de inwoners van Roermond en een bewijs van een warm kloppend hart van het bedrijfsleven voor de sportprestaties van de Roermondse sporters.

Het 27ste sportgala Roermond wordt vrijdag 29 februari aanstaande geopend door de Prinsekapel Leeve, waarna sportwethouder Huub Boots de felicitatieoorkondes uitreikt aan diegenen die Nederlands Kampioen in een jeugdklasse zijn geworden. Aansluitend worden de kampioenen in de diverse leeftijdscategorieën door onze eregasten gehuldigd. De huldigingen worden afgewisseld met optredens van The Scenic Jumpers, Kepper Variété, De Sillie Girls en een komische springact van de Jolly Jumpers van RK DOS Kampen. Met de aanwezigheid van Lambert Schuurs en Josje van Beers is de organisatie er in geslaagd om ook dit jaar het Sportgala een speciaal tintje te geven. De presentatie van het Sportgala is evenals de vorige 26 keer in handen van de Dré Peters.

Programma Sportgala Roermond
* Opening

* Optreden prinsenkapel Leeve

* Welkom Dré Peters

* Optreden door Kepper Variété

* Toespraak door de wethouder van Sport, Huub Boots
* Uitreiken Felicitatieoorkondes door de wethouder van Sport, Huub Boots

* Optreden door the Scenic Jumpers

* Voorstellen prominente gasten: Lambert Schuurs en Josje van Beers
* Huldiging kampioenen tot 12 jaar door Lambert Schuurs en Josje van Beers

* Optreden van dansgroep de Silly Girls

* Uitreiking Peter Brouwers aanmoedigingsprijs door Peter Brouwers

* Pauze (tijdens de pauze is er in de foyer in optreden van Kepper Variété)

* Optreden prinsenkapel Leeve

* Huldiging kampioenen 12 t/m 14 jaar door Lambert Schuurs en Josje van Beers

* Optreden Kepper Variété

* Huldiging kampioenen 15 t/m 17 jaar, door Lambert Schuurs en Josje van Beers

* Optreden van dansgroep de Silly Girls

* Huldiging kampioenen 18 jaar en ouder door Lambert Schuurs en Josje van Beers

* Uitreiking Zilveren Speld door Pierre Niesten van de Stichting Sportraad Roermond

* Optreden door de Jolly Jumpers van RK DOS Kampen
* Finale

Publicatiedatum: 25-2-2008 Bijgewerkt: 25-2-2008