29 februari 2008: The Prese nt Day!

27/02/2008 13:55

New Shoes Today B.V.

Doe jij iets bijzonders op 29 februari? Het is een bijzondere dag die we eens in de vier jaar cadeau krijgen. Een Present Day, een dag die je kunt koesteren, een dag om weg te schenken of te ontvangen.

Maak er jouw Present Day van. Be present! Geef jezelf, met je talenten en creativiteit als geschenk. Maak het groter, geef het door, deel het met anderen, maak het waar! Wees ervan bewust dat jouw bijdrage aan deze dag zeer waardevol is.

Dit is de uitnodigende boodschap die wordt verwoord in de actie www.the-present-day.com. Via de website worden ook mensen aan elkaar gekoppeld die op 29 februari samen iets waardevol willen realiseren. Ze kunnen daggever of dagnemer zijn. Maar het is de bedoeling dat ze dagdeler worden. Iedereen kan zich aanmelden om samen 'present' te zijn voor elkaar en voor een mooi doel.

Present Day is een initiatief van new shoes today, een groep zielsverwante professionals die allerlei initiatieven nemen op het raakvlak van creation, innovation en change. Present Day is een voorbeeld van de verkenning naar nieuwe samenwerkingsvormen.

Op de site vind je nu al concrete voorbeelden van wat er op die dag zal gebeuren. http://www.newshoestoday.com/the-present-day/index.php?p=page?=4

Een interessante insteek op dit verhaal is de uitdaging hoe je op ontmoetingen en samenwerking kunt realiseren zonder te vervallen in het oude 'ik ben helper, jij wordt geholpen'-denken. Het is best een worsteling geweest om een vorm te vinden die zo neutraal mogelijk de samenwerking centraal stelt. Of dat gelukt is? Daar willen we best over praten met de geĂŻnteresseerde pers, die de intentie, de keuzes, de uitwerking van zo'n actie kritisch wil onderzoeken en belichten.





http://www.the-present-day.com