Donderdag 28 februari 2008

Deze week in FEM Business (week 9, vanaf vrijdag 29 februari in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Huizen in 2008 ng duurder
De crash van de huizenmarkt is nog ver weg
De prijzen van Nederlandse huizen blijven komend jaar stijgen. Dat is opmerkelijk, want veel westerse landen kampen met forse prijsdalingen. Is de Nederlandse huizenmarkt immuun voor internationale ontwikkelingen? Waarom u - voorlopig - niet bang hoeft te zijn voor een crash.

Fiscale klopjacht op spaargeld
Vermogende Europeanen met geheime rekeningen in Liechtenstein slapen slecht sinds de Duitse fiscus de hand wist te leggen op een lijst van zwartspaarders in het vorstendom. De jacht op belastingontduikers is geopend. Ook in Nederland.

Topman KPN: 'Nederland is land voor laagopgeleiden' Ad Scheepbouwer heeft geen hoge pet op van de inspanningen van de overheid om Nederland op te stuwen in de vaart der volkeren. 'Nederland is een land zonder plan. Er is geen consistent beleid. Hoogopgeleiden trekken naar landen waar het aantrekkelijk is om te wonen en te werken. Nederland is eerder een land voor laagopgeleiden.'

Nettorama
Supermarktketen Nettorama is met 1,5 procent marktaandeel een kleine speler. Maar de werkelijke macht van de kruideniersfamilie Bastmeijer is vele malen groter. De familie heeft opmerkelijke belangen genomen in de concurrenten Super de Boer en Sligro.

Verder in FEM Business:

â- Chinezen klagen over lompe Hollanders
â- Het is hoogtij voor Damen Shipyards
â- Rumoer rond Reed Elsevier: bladen in de etalage â- Dmitri Medvedev, buikspreekpop van Poetin
â- Het grote succes van woninginrichter Riviera Maison

Informatie: Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.