FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Stakingsestafette naar Pouw Peugeot in Amsterdam

De stakingsestafette die sinds maandag in de kleinmetaal bezig is, komt vrijdag naar Pouw Peugeot aan de Anthony Fokkerweg te Amsterdam. Ondanks verwoedde pogingen van Pouw om de staking te dwarsbomen, gaat de staking vrijdag gewoon door.

Tineke Moleman, bestuurder FNV Moleman: "Staken is een werknemersrecht dat we in Nederland kennen. Als Pouw een staking wil voorkomen, moeten ze gewoon met een fatsoenlijke cao komen."

Bij de vestiging in Amsterdam-West komen stakers vanuit de twee Amsterdamse vestigingen en de vestigingen in Hoofddorp, Leiderdorp en Lisse bijeen om hun werkgever te laten zien dat ze het slechte cao bod niet pikken. Vanaf 7.30 uur worden ze verwelkomd met koffie en koek. Landelijk onderhandelaar voor de kleinmetaal, Jos Brocken, komt de stakers een hart onder de riem steken en laat hen weten wat de huidige stand van zaken is.

Nadat in januari de cao-onderhandelingen stukliepen, heeft FNV Bondgenoten de individuele werkgevers de mogelijkheid geboden alsnog met de vakbondseisen akkoord te gaan. Op die manier kon een staking voorkomen worden. Pouw Peugeot was niet bereid op de vakbondseisen in te gaan. Moleman: " Een staking is door de onwillige opstelling van de bedrijven onvermijdelijk geworden."

---