FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Lunchactie VDL Bova groot succes

Zo'n 500 tot 600 werknemers van VDL Bova in Valkenswaard waren vanmiddag aanwezig bij een demonstratieve lunchbijeenkomst voor een goede cao kleinmetaal. FNV Bondgenoten organiseerde de lunchactie om de werkgever te laten zien dat de werknemers de slechte gang van zaken met betrekking tot hun cao niet accepteren.

Jos Brocken, landelijk onderhandelaar bij FNV Bondgenoten: "Het was geweldig! Zo veel mensen die massaal naar buiten kwamen om te laten zien dat ze de gang van zaken niet accepteren."

De lunchactie moest het signaal afgeven dat ook de werknemers bij VDL Bova zich hard maken voor een fatsoenlijke cao. Tijdens de bijeenkomst sprak onderhandelaar Jos Brocken hen toe. Met gejuich maakten de werknemers kenbaar dat zij wanneer dat nodig is zeker bereid zijn hun werk een dag neer te leggen.

De lunchactie werd gehouden op het buitenterrein van het bedrijf. De mensen die naar de actie toekwamen kregen naast petjes, sjaals en hesjes van de vakbond een lunch aangeboden. Nadat de lunchpauze was afgelopen, hielden de werknemers hun actiekleding massaal aan terwijl zij weer aan het werk gingen. Brocken: "Na vandaag moet het de werkgever wel duidelijk zijn dat zijn werknemers een goede cao eisen. Als ze dat na zo'n drukbezochte actie nog niet snappen, is staken de enige oplossing."

---