Persberichten Eemland zuid

Utrecht, 29-02-2008

Snelheidscontrole

LEUSDEN De politie heeft op donderdag 28 februari tussen 09.30 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Doornseweg. In totaal werden
1.465 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 13 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van donderdag op vrijdag 29 februari heeft de politie op de Molenstraat een 30-jarige automobilist uit Leusden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 430 ug/l op het bureau en kreeg een rijverbod van 4 uur. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op donderdagavond 28 februari werd omstreeks 20.00 uur een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen had goederen uit een winkel aan de Hellestraat gestolen. Vervolgens ging hij er als een haas vandoor, achterna gezeten door de winkelier en vervolgens door medewerkers van Stadstoezicht. Deze wisten hem te pakken te krijgen op de Lange Gracht. Hij werd overgedragen aan de politie die de jongen meenam naar het bureau.

Mishandeling

AMERSFOORT De politie kreeg op 28 februari omstreeks 20.30 uur de melding dat er een handgemeen was op de Langestraat tussen de Kamperbinnenpoort en de Muurhuizen. Hier troffen agenten een 18-jarige man uit Amersfoort die verklaarde zojuist te zijn mishandeld door drie onbekende jongens. De jongen verklaarde dat de aanleiding een woordenwisseling op straat was geweest. De jongen raakte licht gewond door de mishandeling. De verdachten werden niet meer aangetroffen in de omgeving.