Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 29-02-2008

Glasgerinkel

MIJDRECHT De politie ging in de vroege ochtend van vrijdag 29 februari naar aanleiding van een melding van glasgerinkel met spoed ter plaatse.

Rond 04.05 uur hoorde een bewoonster van een woning in Mijdrecht glasgerinkel aan de achterzijde van haar huis. Zij dacht dat er werd ingebroken en belde de politie. Agenten gingen met spoed ter plaatse, maar troffen nergens een vernielde ruit aan. Wel hoorden agenten een enorme herrie uit een nabijgelegen woning komen. Daar bleek dat twee echtelieden een knallende ruzie hadden. Dat had waarschijnlijk het glasgerinkel veroorzaakt, die de meldster had gehoord. De agenten verzochten hen het wat rustiger aan te doen en stelden de meldster gerust dat er verder niets aan de hand was.

Snelheidscontroles

BREUKELEN/WILNIS De politie heeft op donderdag 28 februari op twee plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Van 08.00 uur tot 11.00 uur werd gecontroleerd op de Ir. Enschedeweg (Provincialeweg N212) in Wilnis. Van 1367 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 27 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 103 km/u.

Op de Provincialeweg N401 in Breukelen passeerden van 08.30 uur tot 11.30 uur 298 voertuigen de radar. Hiervan negeerden twaalf bestuurders de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 96 km/u.

Parkeergeld

BREUKELEN Een bejaarde man werd op donderdag 28 februari het slachtoffer van een parkeergeldwisseltruc.

Rond 15.30 uur werd een 86-jarige man uit Breukelen bij een benzinestation aan de Straatweg in gebrekkig Nederlands aangesproken door een Oost-Europese man. De man wilde een 2-euromunt wisselen, maar op het moment dat de bejaarde man zijn portemonnee wilde pakken, hoefde het opeens niet meer en liep de man weg.

Kort daarna ontdekte de bejaarde man dat zijn portemonnee uit zijn tas was gestolen. De diefstal kon alleen zijn gepleegd door de man die hem zojuist had aangesproken.

De verdachte was een man van vermoedelijk Oost-Europese afkomst, 30 35 jaar, 1.80 1.84 meter, fors postuur, groot vierkant hoofd, kort donker haar en hij droeg een blauwe spijkerbroek. De verdachte reed weg in een zwarte bestelbus, mogelijk een camper.

Aan getuigen van de diefstal of aan mensen die menen de verdachte, mogelijk in combinatie met de zwarte bestelbus (camper), te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontroles

MIJDRECHT/WILNIS De politie heeft op donderdagmiddag 28 februari tussen 16.00 uur en 17.15 uur op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Bij de controles op het Hofland en de Industrieweg in Mijdrecht werden geen overtredingen geconstateerd. Op de Burgemeester Padmosweg in Wilnis werden zes automobilisten aan de kant gezet omdat zij met snelheden tussen de 66 en 78 km/u reden. Zij kregen een bekeuring. Enkele bewoners van de Burgemeester Padmosweg gaven aan de agenten aan dat zij de controle op prijs stelden.

Hennepkwekerij

VREELAND Bij een onderzoek in een woning werd op donderdag 28 februari een niet meer in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 11.45 uur een onderzoek in een woning aan de Vredelantstraat in. Daarbij werd op de zolder een geheel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen, maar alleen de planten ontbraken. Wel werden twee zakken met henneptoppen aangetroffen. De kweekapparatuur en de henneptoppen werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij in.