Datum: 29 februari 2008

Voorhout Aanhouding voor diefstal bromfiets De politie heeft donderdagmiddag 28 februari een 19 jarige Sassenheimer aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. De Sassenheimer reed in de brandgang bij de Beukenrode en werd gecontroleerd. Uit de politiegegevens bleek dat de bromfiets op vrijdag 22 februari was gestolen vanaf het station in Voorhout. De Sassenheimer heeft bekend de bromfiets te hebben weggenomen uit de fietsenstalling.

Leiden Poging overval op kledingzaak Een man met een donkere huidskleur van ongeveer 20 jaar heeft donderdag 28 februari rond 20.30 uur geprobeerd een kledingzaak aan de Breestraat te overvallen. De man eiste dat de medewerkster een tas vulde. De medewerkster begreep niet direct wat zijn bedoeling was en riep naar collega's die boven waren. De man werd hierop agressiever en wilde de mobiele telefoon van de medewerkster wegtrekken. De medewerkster kon dit echter voorkomen. De man ging er vandoor toen collega's naar beneden kwamen. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de overvaller en hield een verdachte aan op basis van het opgegeven signalement. De verdachte is direct weer vrijgelaten toen de medewerkster de man na een spiegelconfrontatie niet herkende. De politie doet verder onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Aanhoudingen voor heling bromfiets De politie heeft donderdagmiddag 28 februari een 12 jarige Leiderdorper en een 13 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van heling van een bromfiets. Agenten zagen de twee zonder helm rijden op de Paramaribostraat. Bij het zien van de agenten werd de bromfiets neergegooid en gingen de jongens er rennend vandoor. Een agent heeft de bromfiets gepakt en is de jongens achterna gereden. De Leiderdorper werd al snel aangehouden. De Leidenaar werd thuis opgehaald. De bromfiets bleek maandag te zijn gestolen in Leiden. Volgens de jongens hadden zij de bromfiets geleend van een vriend.

Boskoop Inbraak bij bedrijf De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een bedrijf aan de zijde. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844. De inbraak gebeurde donderdagavond 28 februari. Vermoedelijk werd(en) de inbreker(s) gestoord door een medewerker van een naastgelegen bedrijf. Deze zag dat er goederen, waaronder computerschermen, buiten stonden naast een busje van het bedrijf. De medewerker nam poolshoogte en zag dat er een raam was geforceerd bij het bedrijf. Uit het bedrijf werden bankpassen en geld gestolen.

Gouda Hard door het centrum met quad De politie heeft donderdag 28 februari om 17.00 uur een 16 jarige Gouwenaar aangehouden na gevaarlijk rijgedrag met een quad door het centrum. Op camerabeelden was te zien dat de jongen, een bekende van de politie, met hoge snelheid in het voetgangersgebied en tussen het winkelend publiek rondreed. Bij een winkel had hij al enkele fietsen omvergereden welke hij daarna werd rechtop had gezet. Op de Conventstraat werd hij klemgereden door agenten waarna hij werd aangehouden. De jongen verzette zich hevig en bedreigde en beledigde de agenten.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Aanhouding na diefstal fiets De politie heeft donderdagmiddag 28 februari een 15 jarige Capellenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Een getuige zag even voor 17.00 uur hoe twee jongens bij de Van Beethovenstraat sleepten met een nieuwe fiets. In een steeg werd geprobeerd het slot open te breken met gereedschap. Agenten hebben direct in de omgeving uitgekeken naar de jongens. Ter hoogte van de Eykmanstraat werden ze fietsend gezien. De jongens zijn er vandoor gegaan waarbij ze in eerste instantie wisten te ontkomen. Op de Vrijheidslaan werden ze weer aangetroffen. De jongens wilden opnieuw wegfietsen echter de Capellenaar werd na een korte sprint van een agent aangehouden. De andere jongen, een 15 jarige Nieuwerkerker, moest zich aan het bureau melden en werd later op de avond als verdachte gehoord.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --