Persberichten Eemland noord, 10.10 uur

Utrecht, 29-02-2008

Gewapende overval

BAARN Op donderdagavond 28 februari omstreeks 20.00 uur ontving de politie de melding van een overval op een winkel aan het Stationsplein. Hier bleek een medewerker van de winkel net te willen afsluiten toen een onbekende man binnen kwam en de man bedreigde met een wapen. Hij werd gedwongen om geld af te geven. Vervolgens vertrok de overvaller met de buit en ging er te voet vandoor. De medewerker raakte lichamelijk niet gewond door de overval. De politie heeft met diverse voertuigen gezocht in de omgeving, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

Signalement

De dader is een man met getinte huidskleur, van ongeveer 25 jaar, van
1.75 m lang, heeft een slank postuur en droeg tijdens de overval een muts met lichte en donkere lijnen, een spijkerbroek en sportschoenen.

De politie heeft de overval in onderzoek en roept getuigen of personen met meer informatie op om contact op te nemen met de recherche in Baarn, tel. 0900-8844.

Snelheidscontrole

EEMNES/SOEST De politie heeft op 28 februari een aantal snelheidscontroles gehouden. Op de Bisschopsweg werd tussen 13.15 en 14.45 uur een controle gehouden. Hier werden 715 voertuigen gecontroleerd, waarbij 8 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan.

Op de Vrijheidsweg in Soest werd tussen 16.00 17.15 uur gecontroleerd. Er werden 7 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Rijden onder invloed

SOEST/BAARN In de nacht van donderdag op vrijdag 29 februari werd omstreeks 00.35 uur een 26-jarige automobilist uit Soest aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man werd op de Dalweg aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier blies hij 260 ug/l en kreeg een rijverbod van 3 uur. Proces-verbaal is opgemaakt.

In de nacht van donderdag op vrijdag 29 februari werd een 25-jarige automobilist uit Bunschoten aangehouden op de Nieuwstraat op verdenking van het rijden onder invloed. De verdachte negeerde aanvankelijk het stopteken en sloeg af de Eemnesserweg in. Hier stond een hek en kon hij niet verder. Daarop werd hij meegenomen naar het bureau. Hier blies hij 420 ug/l en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal werd opgemaakt.