Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 29-02-2008

Inbrekerswerktuigen

HOUTEN Een 41-jarige verdachte werd in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 februari onder verdachte omstandigheden aangehouden.

Rond 03.05 uur zagen agenten drie mannen op het Schonenburgseind lopen. Bij het zien van de politie liep het drietal met versnelde pas een voetgangersbrug naar de Meerkoetweide over. De agenten vonden hun gedrag verdacht, maar moesten omrijden. Op de Meerkoetweide werd het drietal vervolgens niet meer aangetroffen.

De agenten gaven het niet op en stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij een 41-jarige man uit Houten in een brandgang aan de Meerkoetweide aan. Hij was in het bezit van inbrekersgereedschap en werd vervolgens aangehouden.

Bij verder onderzoek in de omgeving werd zijn auto aangetroffen. Daarin lag een partij inbrekersgereedschap, waarop de auto en het gereedschap voor nader onderzoek in beslag werden genomen. De andere verdachten werden niet meer in de omgeving gezien. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Verkeerscontrole

HOUTEN De politie heeft op donderdag 28 februari van 16.15 uur tot 18.20 uur een verkeerscontrole op de kruising van de Rondweg met de Dorpsstraat gehouden. Elf automobilisten werden bekeurd omdat zij geen gebruik van de autogordel maakten, vier voor het niet handenvrij bellen.