Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Beschonken Wageninger botst tegen verkeersbord

Publicatiedatum: 29-2-2008 10:29:58

WAGENINGEN - Een 33-jarige automobilist is donderdagavond op de Kortenoord Allee in zijn woonplaats tegen een verkeersbord gebotst. De man kwam daarbij met de schrik vrij maar bleek wel onder invloed van alcohol. Hij is door de politie aangehouden. Het ongeval gebeurde rond kwart voor elf toen de Wageninger tijdens het rijden in de berm belandde en de macht over het stuur verloor. Daarbij slipte zijn auto, draaide om zijn as en kwam achterwaarts tegen een paal van een wegbewijzeringsbord tot stilstand. Volgens een getuige reed de man kort voor de aanrijding met hoge snelheid aan de verkeerde kant van de weg. Bij de Wageninger werd later een alcoholpromillage gemeten van
1,29 (tweeënhalf keer de norm). De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.
(08-029424)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar aangehouden wegens belediging bij ongeval
Publicatiedatum: 29-2-2008 10:29:14

EDE - De Edese politie heeft donderdagmiddag op de Stadspoort in Ede een negentienjarige jongen uit die stad aangehouden wegens belediging van agenten bij een ongeval. De agenten waren rond kwart over twaalf te hulp geroepen bij een driejarig meisje, dat door een val gewond was geraakt en op straat lag. Omdat er behoorlijk wat omstanders waren verzochten de agenten hen door te lopen en/of wat afstand te bewaren. Onder die omstanders bevond zich ook de negentienjarige Edenaar die weigerde daaraan gevolg te geven. Tijdens een woordenwisseling met een van de agenten vond hij het nodig hem uit te schelden. Nadat het gewonde meisje per ambulance was weggebracht werd de Edenaar vervolgens aangehouden. De jongen kreeg later van justitie een boete van 350 euro. Bij niet betalen wacht hem een gang naar de rechter. (08-029105)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Veewagen met koe kantelt en belandt in sloot

Publicatiedatum: 29-2-2008 10:28:23

KOOTWIJKERBROEK - In Kootwijkerbroek is donderdagmiddag een veewagen met daarin een koe gekanteld en op de kop in een sloot terecht gekomen. De brandweer heeft het dier uit zijn benarde positie bevrijd. Het ongeval gebeurde rond half één nabij de kruising van de Essenerweg met de Hulstweg en Dwarsgraafweg. Een 55-jarige Kootwijkerbroeker trok met zijn tractor, waar de veewagen achter gekoppeld was, op. Daarbij raakte de koe los in de veewagen en viel, waardoor de veewagen kantelde. De politie sloot de weg kort af gedurende de afhandeling van het ongeval. Voorzover bekend maakt de koe het goed. (08-029119)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageningers gedagvaard wegens vernieling

Publicatiedatum: 29-2-2008 10:27:45

WAGENINGEN - Vier van de zes Wageningers die in de nacht van dinsdag op woensdag door de politie waren opgepakt op verdenking van een auto-inbraak op het Plantsoen zullen door justitie worden gedagvaard. Tegen twee van hen zal geen vervolging worden ingesteld om dat niet aangetoond kon worden dat ze zich aan strafbare feiten hadden schuldig gemaakt. De overige vier hadden hun aandeel in de zaak bekend. Het bleek overigens geen auto-inbraak te zijn, maar een vernieling. De vier Wageningers hebben inmiddels de schade, ruim 350 euro, vergoed. De in totaal zes verdachten werden omstreeks kwart over een in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden na een getuigenmelding. Daaruit rees het vermoeden dat de zes in een geparkeerde auto zou hebben ingebroken. Uit onderzoek bleek later dat vier van de zes gezamenlijk het autoportier hadden kromgetrokken waarbij schade was ontstaan. Er was niets uit de auto gehaald.
(08-028317)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---