Gemeente Binnenmaas

Overlast muskuseenden in Heinenoord

In het centrum van Heinenoord, met name bij de singels, zorgen muskuseenden voor veel overlast. Ze deponeren hun uitwerpselen op de trottoirs, bij de huizen van omwonenden en zelfs op geparkeerde autos. Er zitten momenteel 40 muskuseenden waarvan de gemeente er 30 wil weghalen.

Dat gebeurt niet zomaar. De gemeente heeft de Stichting Vogelklas Karel Schot om advies gevraagd. De beste manier om dit probleem aan te pakken is om een vangkooi te plaatsen en de eenden elke dag op een vast tijdstip door steeds dezelfde persoon te laten voeren. Na twee weken wordt de kooi gesloten en halen medewerkers dertig eenden uit de kooi, zodat er tien overblijven. Die zijn dan allemaal van hetzelfde geslacht, zodat zij zich niet meer kunnen voortplanten. De dertig gevangen eenden gaan via de Vogelklas Karel Schot naar een handelaar die de dieren doorverkoopt voor de sier, of voor consumptie. Muskuseend

Niet voeren!

Wij verzoeken de omwonenden vriendelijk maar dringend om de dieren niet zelf te voeren in de periode dat de gemeente de eenden eten geeft en de kooi er staat. Volgende week wordt de kooi geplaatst en het is de bedoeling de eenden medio maart af te voeren.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl