Veilig Amsterdam


Samenwerking in Zuidoost tegen huiselijk geweld

huiselijk geweld ja_nee_sticker

Downloads

* Nieuwsbrief huiselijk geweld nr. 1 * Nieuwsbrief huiselijk geweld nr. 2


* Huiselijk geweld

29 februari 2008

Eind 2007 hebben verschillende partijen die te maken (kunnen) krijgen met huiselijk geweld de handen ineengeslagen. Samen gaan ze samenwerken op het gebied van preventie, voorlichting, signalering, behandeling en nazorg.

De ondertekenende partijen bestaan uit:

* stadsdeelbestuur en gemeenste Amsterdam,
* zorginstellingen: Vrouwen Opvang Amsterdam, Academisch Medisch Centrum/De Meren (AMC de Meren), Academisch Medisch Centrum ( AMC) Gezondheidscentrum Amsterdam Zuidoost (GAZO) en De Waag, Centrum voor Ambulante Forensische Psychiatrie;

* welzijnsinstellingen: MaDi, Bureau Slachtofferhulp Amsterdam e.o., Vrouwen Empowerment Centrum (VEC) en Bureau Jeugdzorg

De politie, het Openbaar Ministerie, GGD en Reclassering hebben al het stedelijk convenant huiselijk geweld Amsterdam ondertekend waardoor ze automatisch meewerken aan deze samenwerking in het stadsdeel.

Nieuwsbrief huiselijk geweld
Voor een goede samenwerking is het van groot belang dat de verschillende partijen weten wat ze doen. Hiervoor vindt geregeld overleg tussen de partijen plaats. Daarnaast brengt het stadsdeel geregeld een nieuwsbrief uit met informatie over de aanpak van huiselijk geweld in het stadsdeel. Niet alleen met informatie over de aanpak van de samenwerkingspartijen, maar ook van lokale initiatieven die een succesvolle manier hebben gevonden om huiselijk geweld tegen te gaan.