Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 29-02-2008

Vechtpartij en bedreiging

ZEIST - Op donderdagmiddag 28 februari kreeg de politie tegen 17.30 uur een melding van een vechtpartij op de Slotlaan. Een aantal jongens uit Zeist in de leeftijd varierend van 13 tot 20 jaar zouden een man belagen. De politie zag de groep van zeven jongens hard rennen op de hoek Antonlaan/Slotlaan. De politie trof op de grond bij de groep een knipmes aan. Een getuige had gehoord dat een van de jongens het slachtoffer bedreigd had met een mes. Het slachtoffer van de bedreiging was inmiddels vertrokken en heeft zich nog niet gemeld.De groep is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Snelheidscontrole

ZEIST Op 28 februari heeft de politie s middags tussen 13.45 en 16.00 uur een radarsnelheidscontrole gehouden aan de Woudenbergseweg. Er werden 1004 voertuigen gemeten. Op die plek mag maximaal 50 km per uur worden gereden. Er waren 69 overtredingen en de hoogst gemeten snelheid was 80 km per uur.

Ruzie op straat

ZEIST Op 28 februari rond 16.00 uur kreeg de politie een melding van een ruzie op Dr. D. Boslaan. Toen de politie aankwam, was de rust alweer enigszins teruggekeerd. Een 20-jarige vrouw uit Zeist was geslagen door twee jongens. Even later konden de twee verdachten van 17 en 18 jaar uit Zeist konden later aangehouden worden.

Zeven autos opengebroken bij hotel

ZEIST - In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 februari zijn er zeven autos opengebroken op een parkeerplaats bij een hotel aan de Woudenbergseweg.

De politie heeft drie aangiftes ontvangen en roept andere gedupeerden ook op om aangifte te doen. Eveneens roept de politie getuigen op zich te melden die in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 februari iets verdachts hebben gezien op of rond de bewuste parkeerplaats bij het hotel.

Te veel op achter het stuur

DRIEBERGEN-RIJSENBERG De politie zag donderdagavond rond 21.45 uur op de Hoofdstraat een auto rijden die alleen stadslicht voerde. Deze kon aan de Rumpsterweg in Bunnik staande worden gehouden. De bestuurder, een 50-jarige man uit Utrecht, had te veel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse bij de Utrechter gaf 510 ug/l als resultaat. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor vijf uur.