BVPP in afwachting van reactie TNT

29/02/2008 10:50

BVPP

Op donderdag 28 februari 2008 heeft de BVPP samen met de andere bonden aangegeven dat ze bereid zijn om te praten over alternatieven voor een toekomstbestendige cao. Maar in de eerste plaats wil de BVPP per 1 april 2008 een cao met een structurele loonsverhoging die marktconform is.

Salarisverhoging TNT-top
De BVPP heeft gemerkt dat TNT weer een geweldig jaar achter de rug heeft. De aandeelhouders krijgen er 16,4 procent per aandeel bij en de top van TNT krijgt een verhoging van het basissalaris met een gemiddelde van euro 13.500.

Structurele loonsverhoging
Gezien deze ontwikkelingen streeft de BVPP naar een normale loonsverhoging voor de 'gewone' medewerkers, vutters en gepensioneerden van TNT. Wij als BVPP zijn daarom ook van mening: "Een bedrijf dat zo goed presteert, heeft geen reden om in de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers te snijden". Namens de meer dan 9000 BVPP leden die werkzaam zijn bij TNT, hebben we aangegeven dat het nu tijd is voor een structurele loonsverhoging! Als gevolg van dit BVPP standpunt gaat TNT terug naar de Raad van Bestuur. Als BVPP wachten wij de reactie van TNT af.





http://www.bvpp.nl