Gemeente Valkenswaard

herinrichting Bakkerstraat-Peperstraat

Afronding herinrichting Bakkerstraat-Peperstraat

De herinrichting van de Bakkerstraat-Peperstraat is bijna gereed.

Gedeelten van zowel de Bakkerstraat als de Peperstraat zijn al opnieuw ingericht en voorzien van nieuwe beplanting en openbare verlichting. Als laatste onderdeel van het werk komt het plein aan bod op de splitsing van de Bakkerstraat en de Peperstraat (bij appartementencomplex Hofnarstede) en het plein verderop in de richting van de Klappermanstraat. Op het plein voor appartementencomplex Hofnarstede wordt het stenen kunstwerk "House of prayers" (= gebedshuis) van kunstenaar Jan van de Pol geplaatst.

De werkzaamheden liggen op schema en de verwachting is dan ook dat alles op vrijdag 14 maart gereed is. Vanaf 15 maart zijn de Bakkerstraat en de Peperstraat weer open voor alle verkeer.

Invoering vergunninghoudersparkeren
De Bakkerstraat en Peperstraat maken onderdeel uit van parkeersector 3. In de rest van sector 3 is in oktober 2007
vergunninghoudersparkeren ingevoerd. Tot dit gebied behoren de straten Markt (gedeeltelijk) en De Hofnar en ook de parkeerterreinen aan de Markt en De Hofnar. Na de herinrichting van de Bakkerstraat en Peperstraat wordt ook hier vergunninghoudersparkeren ingevoerd en wel met ingang van 15 maart aanstaande. Het betreft het gedeelte van de Bakkerstraat vanaf huisnummer 1 tot en met 61 (zowel even als oneven nummers) en het gedeelte van de Peperstraat vanaf huisnummer 1 tot en met 60 (even en oneven nummers). Vanaf 15 maart mag hier dus niet meer geparkeerd worden zonder vergunning. De parkeerregeling geldt 7 dagen per week en 24 uur per dag. Degenen die in het verleden al een parkeervergunning hadden, hebben van de gemeente al een nieuwe vergunning ontvangen. Voor alle anderen geldt dat zij op 15 maart in het bezit dienen te zijn van een geldige parkeervergunning als zij in het hiervoor beschreven gebied willen parkeren (en geen gebruik kunnen of willen maken van parkeren op eigen terrein).

Parkeervergunningen zijn te koop bij de afdeling Publiekszaken in het gemeentehuis aan De Hofnar 15.

Parkeren voor bezoekers
Vanaf 15 maart kunnen bezoekers in het hiervoor genoemde gedeelte van de Bakkerstraat en Peperstraat alleen kort parkeren bij een blauwe zone of betaald parkeren bij een parkeerautomaat (b.v. aan De Hofnar of op de Markt). Voor parkeren in de sector moeten ze gebruik maken van een dagkaart. Bewoners kunnen dagkaarten voor hun bezoekers kopen bij de afdeling Publiekszaken in het gemeentehuis. Daarbij maakt het niet uit of de bewoner vergunninghouder is of niet.

Informatie
Bewoners van de Bakkerstraat en Peperstraat en omgeving zijn per brief geïnformeerd over de afrondende werkzaamheden.

Met eventuele vragen daarover kunt u terecht bij mevrouw A. de Vries van de afdeling Leefomgeving, telefoonnummer 040-2083699.