Gemeente Midden Delftland


---

Drie Koninklijke onderscheidingen

---

Drie Koninklijke onderscheidingen voor brandweermannen in Midden-Delfland (22-02-2008)

Drie Koninklijke onderscheidingen voor brandweermannen in Midden-Delfland

Vrijdag 22 februari heeft de burgemeester van de gemeente Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg, Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan drie leden van de vrijwillige brandweer. Mari de Bruin, Jan Munniksma en Aad Vermeulen kregen de onderscheiding wegens langdurige vrijwillige inzet in het belang van de veiligheid van de samenleving in Midden-Delfland. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De drie brandweermannen ontvingen de onderscheiding ter gelegenheid van hun afscheid van de vrijwillige brandweer. Mari de Bruin was ruim 27 jaar lid van de blusploeg Maasland en heeft met zijn bouwkundig inzicht de ploeg vaak goed kunnen ondersteunen. Jan Munniksma van de blusploeg Den Hoorn was ruim 24 jaar lid van de vrijwillige brandweer, waarvan vele jaren als bevelvoerder. Tot vorig jaar heeft hij bovendien bij de beroepsbrandweer in Delft gewerkt. Ook na zijn afscheid zal hij in de komende jaren bij de brandweer Den Hoorn nog instructies geven en oefeningen uitzetten. Aad Vermeulen was ruim 28 jaar lid van de blusploeg Schipluiden, zijn vakkundige kennis op het gebied van bomen zagen is geregeld goed van pas gekomen.

De uitreiking van de onderscheidingen vond plaats in Het Trefpunt in Maasland, tijdens de jaarlijkse bindingsavond van de Brandweer Midden-Delfland.

---