Gemeente Medemblik

Intentieverklaring

In een ontspannen sfeer werd vrijdag 22 februari een belangrijke stap gezet op weg naar fusie tussen gemeenten Medemblik, Andijk en Wervershoof. De Mijnzaal van het Greenerycomplex in Zwaagdijk-Oost vormde die dag het kleurrijke decor voor de ondertekening van de intentieverklaring rond deze fusie.

Kort schetsten de burgemeesters van betrokken gemeenten de achtergrond van de voorgenomen samensmelting. En somden de voordelen op. Andijk, Wervershoof en Medemblik passen enorm goed bij elkaar. Niet alleen geografisch, maar zeker ook qua cultuur. Neem de openheid van het cultuurhistorische landschap, het toeristisch-recreatieve aspect en het leefbaar en vitaal houden van de kernen, stelde burgemeester Theo van Eijk van gemeente Medemblik. En, sloot zijn collega Astrid Streumer van Andijk af, we gaan op weg naar een grote, groene en servicegerichte gemeente.

Gepland
Daarna gingen de burgemeesters en griffiers over tot ondertekening van de intentieverklaring. En daarmee namen ze een belangrijke stap op weg naar fusie. Die staat gepland per 1 januari 2010. Dan ontstaat een gemeente met een fors gebied. Grofweg begrensd door het IJsselmeer (oosten), Westfrisiaweg (zuiden), A7 (westen) en Wieringermeer (noorden).

Burgemeesters en griffiers van Andijk, Wervershoof en Medemblik na het ondertekenen van de intentieverklaring. Met namens gemeente Medemblik burgemeester Theo van Eijk (tweede van rechts) en griffier Niek van Wijk (uiterst rechts).