Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 29-02-2008

Politie houdt drie verdachten tasjesroof aan

VEENENDAAL Op 27, 29 en 30 januari heeft de politie twee 18-jarige mannen en een 16-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden voor de beroving van een 48-jarige vrouw uit Veenendaal op de Boslaan op 11 januari 2008.

Op vrijdag 11 januari rond 22.20 uur is de 48-jarige Veenendaalse beroofd van haar tas. Zij werd op de Parallelweg door twee mannen en een jongen op de fiets achtervolgd vanaf de hoek Kerkewijk Parallelweg. Bij de kruising met de Ambachtsstraat en Boslaan blokkeerden de twee mannen en de jongen de weg zodanig dat zij de Boslaan in moest rijden. Daar werd zij bestolen van een plastic tas en tot stilstaan gebracht. Haar handtas kon zij vasthouden. Toen de vrouw schreeuwde, fietsten de mannen en de jongen weg richting het Petenbos. Het slachtoffer deed kort daarop aangifte bij de politie.

Aanhouding

De politie onderzocht de zaak en informatie leidde naar de drie verdachten. Alledrie de verdachten hebben hun aandeel in de tasjesroof bekend. De twee meerderjarige verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter commissaris. De 16-jarige jongen krijgt naar verwachting een taakstraf opgelegd. De ouders van de jongen zijn hierover in kennis gesteld.

Vernielingen en geweld

De aanhouding van de drie verdachten leidde tot bekentenissen van diverse vernielingen en geweldsdelicten zoals het mishandelen van fietsers in de wijk Petebos. Het blijkt dat hierbij niet alleen de drie verdachten bij betrokken zijn geweest, maar ook andere jongeren uit de wijk Petebos. Deze groep is ook verantwoordelijk voor een groot aantal vernielingen die in de periode rond oud en nieuw in de wijk zijn gepleegd. De politie doet hier nog onderzoek naar. Daarnaast doet de politie een oproep aan jongeren die zich schuldig hebben gemaakt aan vernielingen en geweldsdelicten om zich bij de wijkagenten te melden. Op deze manier voorkomen de jongeren dat zij worden aangehouden op een tijdstip dat het hen niet uitkomt.

Rijden onder invloed

DOORN Op de Frans van Dijklaan heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag 29 februari omstreeks 01.20 uur een 25-jarige brommerbestuurder uit Doorn aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De agenten hadden de man kort daarvoor al aangesproken toen hij met zijn bromfiets naast de weg stond. Toen vermoedde agenten al alcoholgebruik. Hij werd toen verzocht naar huis te lopen.

Het advies nam de man niet ter harte en reed korte tijd later weg. Daarop werd hij aangehouden. Op het bureau blies hij 870 ug/l en kreeg een rijverbod van 10 uur. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Bedreiging met vlindermes

RHENEN Donderdagmiddag 28 februari rond 17.45 uur kreeg de politie bericht over een ruzie op de Lijsterberg. Een 39-jarige man en een 43-jarige vrouw uit Rhenen passeerden op de Lijsterberg in hun auto een groepje van vijf of zes jongens. Een van de jongens spuugde op het zijraam van de auto aan de passagierszijde. Daarop stapte de man uit zijn auto om de jongen te vragen waarom hij dat deed. Daarop onstond ruzie en bedreigde de jongen de man uit Rhenen met een vlindermes. Bij aankomst van de politie renden het groepje jongens weg. De politie doet onderzoek.

Snelheidscontrole

RENSWOUDE Op 28 februari heeft de politie s ochtends tussen 9.30 en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Arnhemseweg. Er werden 904 voertuigen gemeten. Op die plek mag maximaal 80 km per uur worden gereden. Er waren 5 overtredingen en de hoogst gemeten snelheid was 91 km per uur.

Snelheidscontrole

LANGBROEK Op 28 februari heeft de politie s middags tussen 13.00 en 15.00 uur ook een radarsnelheidscontrole gehouden aan de Doornseweg. Er werden 1180 voertuigen gemeten. Op die plek mag maximaal 80 km per uur worden gereden. Er waren 14 overtredingen en de hoogst gemeten snelheid was 103 km per uur.

Wildplassen

VEENENDAAL Op 29 februari s morgen rond 2.15 uur zagen politieagenten op de Markt een 19-jarige man uit Rhenen plassen tegen een muurtje. De politieagenten hielden hem daarop aan. De man bood verzet bij het meegaan naar het politiebureau en werd geboeid. Op het bureau werd hij voorzien van de nodige bekeuringen en heen gezonden.