Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 29 februari

* AUTO-INBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER - Politieagenten van district Oost hielden in de nacht van donderdag op vrijdag een 47-jarige Rotterdammer op heterdaad aan voor auto-inbraken. Rond tien over vier meldde een oplettende bewoner dat een man met een pet op inbrak in auto's. Direct werd een onderzoek ingesteld en werd de man op de Prinsenlaan op een fiets aangetroffen. Hij bleek in het bezit van diverse schroevendraaiers, messen, een valse sleutel en een zaklamp. Na onderzoek in de omgeving, waar de man fietste, werd een tas aangetroffen met een viertal autoradio's. Drie auto's die geparkeerd stonden aan de Prinsenlaan bleken te zijn opengebroken. In de loop van de ochtend worden de eigenaren benaderd voor het doen van aangifte.


* WONINGINBREKER AANGEHOUDEN NA ZWEMTOCHT IN SCHIE

ROTTERDAM-WEST - Een 39-jarige Rotterdammer is donderdagavond aangehouden nadat hij op heterdaad was betrapt tijdens een inbraak in een woning aan de Allard Piersonstraat. Surveillerende politieagenten zagen dat de man zich verdacht ophield in een portiek en aan een deur van een woning met een schroevendraaier aan het prutsen was. Toen de man de agenten zag, probeerde hij zich te verstoppen en ging er vervolgens vandoor. Tijdens de ingezette achtervolging sprong de man in de Schie en zwom naar de overkant. Gewaarschuwde agenten stonden daar klaar en haalden de man uit het water. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het EMC. Nadat de man uit het ziekenhuis werd ontslagen is hij ingesloten voor nader verhoor.


* GETUIGENOPROEP OVERVAL TABAKSWINKEL
ROTTERDAM - De recherche is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een tabakswinkel aan de Slinge. Vrijdagochtend rond kwart over negen kwam een nog onbekende man, met een helm op, de winkel in. Onder bedreiging van een vuurwapen nam de overvaller onder meer geld en strippenkaarten mee. De verdachte stapte na de overval op zijn scooter en ging er vandoor in de richting van de Dordtsestraatweg. De politie geeft de hoogste prioriteit aan het oplossen van overvallen en wil graag in contact komen met getuigen van de overval of mensen die de overvaller kort voor of na de overval hebben gezien. De overvaller is een donker getinte man van ongeveer 1.75 meter. Hij droeg donkere kleding en heeft tijdens de overval zijn helm op gehouden. De kleur van de scooter is ook donker. Getuigen of mensen die meer informatie over de vluchtroute danwel identiteit van de verdachte kunnen geven, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Zuid via telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem, 0800-7000.


* MAN ONDER BEDREIGING BEROOFD
ROTTERDAM - Een 40-jarige Rotterdammer is in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woning aan het Klein Profijt beroofd. De man werd rond half twaalf opgewacht bij zijn woning door vier, vermoedelijk Antilliaanse mannen. Zij waren in het bezit van meerdere vuurwapens. De verdachten dwongen de man de woning in te gaan, waarna hij met het vuurwapen werd bedreigd en zijn gehele woning werd doorzocht. Het viertal nam diverse goederen mee en de auto van het slachtoffer, waarna zij vertrokken. Het hevig geschrokken slachtoffer waarschuwde vervolgens de politie die een nader onderzoek instelde.

zijn auto te stappen. Politiemensen van het district West, Noord en Oost zetten de achtervolging in. In een zijstraat van de