Gemeente Deventer

Dunantlaan

Voortgang aanleg fietstunnel Henri Dunantlaan

De werkzaamheden zijn met veel grondverzet begonnen. De fietstunnel verbindt de Rielerweg-Oost met de Rielerweg-West en vormt een belangrijke fietsverbinding tussen stadsdeel De Vijfhoek en het centrum van Deventer.

De eerste fase is nu afgerond waarbij de Kiss & Ride parkeerplaatsen en de nieuwe parkeerplaatsen langs de Rielerweg zijn aangelegd. Ook heeft de school (De Kleine Planeet) nu een nieuwe ingang aan de Ramelestraat. Vanwege de veiligheid is een nieuw (tijdelijk) fietspad achter de school aangelegd waarvoor de school en de buurtvereniging belangeloos hun terrein ter beschikking hebben gesteld. Op deze manier is het werkterrein van de aannemer geheel gescheiden van het verkeer en de schooljeugd. Het tijdelijke fietspad wordt extra verlicht en krijgt in maart een laag asfalt.

aanleg fietstunnel

De nutsbedrijven Essent, Vitens en KPN hebben via boringen mantelbuizen gelegd op 7 meter onder het maaiveld voor het verleggen van alle water-, gas- en elektriciteitsleidingen en telefoonkabels. De grootste buis heeft maar liefst een doorsnede van 1 meter. Deze is voor de glasvezelkabels. Het duurt nog tot 20 maart voordat alle kabels en leidingen zijn gelast, getest en weer aangesloten. Het gaat hier, naast de gas- en waterleiding, om circa 1900 glasvezelkabels die aan twee kanten moeten worden gelast. Om de overlast tot een minimum te beperken wordt er dag en nacht in ploegen doorgewerkt.

Het aanbrengen van de damwanden voor de toeritten kan beginnen vanaf 25 maart aan de oostzijde (Bolkesteinlaan) en vanaf 7 april aan de Westzijde (Rielerweg). Hierna begint het grote graafwerk.

Publicatiedatum: 29-2-2008

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 29 februari 2008