Politie Haaglanden

Persberichten 29 februari

Haaglanden, 29-02-2008

Bromfietster onder vrachtwagen
Den Haag Een 52-jarige Haagse bromfietster is donderdag 28 februari even na twaalf uur s middags zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen. Het slachtoffer wilde op de kruising op de Prinsegracht een stilstaande bus inhalen toen zij door een vrachtwagen werd gepasseerd. Vermoedelijk reed de vrachtwagen te dicht langs de vrouw. Zij werd door de vrachtwagen geschept en meegesleurd om uiteindelijk op de kruising met de Korte Beestenmarkt tot stilstand te komen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleken haar verwondingen ernstig, maar niet levensbedreigend. De vrachtwagenchauffeur is op het politiebureau verhoord. De politie doet nog verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Aanrijding met gestolen auto
Den Haag Een 18-jarige man uit Den Haag is donderdag 28 februari om 13.30 uur op de Hoefkade aangehouden nadat hij in een gestolen auto bij een aanrijding betrokken raakte. De politie kreeg omstreeks half twee een melding van een aanrijding op de Hoefkade. De bestuurder van een auto zou tegen een geparkeerde auto zijn gereden, waarna zowel hij als zijn passagier er vandoor gingen. De politie kon op basis van het door getuigen opgegeven signalement een van de twee mannen aanhouden. De auto waarin de verdachte zat, bleek eerder deze week in Rotterdam te zijn gestolen. Het is niet bekend of de 18-jarige de auto bestuurde of dat hij de passagier was.

Agressieve verdachte
Den Haag Een 34-jarige man uit Den Haag is vrijdag 29 februari omstreeks één uur s nachts volledig door het lint gegaan. De man werd aangehouden op het Spui, omdat hij al de hele avond voor overlast zorgde. De man maakte veel herrie en viel andere mensen lastig. Toen politieagenten de man wegens baldadigheid wilden aanhouden, ging hij compleet uit zijn dak. De Hagenaar begon wild om zich heen te trappen en greep een van de agenten vast. Pas nadat de verdachte was gepepperd, kon hij worden meegenomen naar een politiebureau. Eenmaal daar vloog hij opnieuw een agent aan, wiens kleren hij vernielde. Toen de man opnieuw met de nodige moeite onder controle was gebracht, kon hij worden ingesloten.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag De politie heeft donderdag 28 februari om 20.00 uur in een woning aan de Thorbeckelaan een hennepkwekerij ontmanteld. De 25-jarige bewoonster is aangehouden. In de woning troffen de agenten 314 hennepplanten aan. Alle planten en apparatuur werden in beslag genomen. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Vast na vechtpartij
Den Haag Twee groepen jongeren zijn vrijdag 29 februari om 6.15 uur met elkaar op de vuist gegaan op het Palaceplein. De politie trof ter hoogte van een kledingwinkel zes jongeren ruzieënd aan en haalde hen uit elkaar. Ze werden alle zes (tussen de 19 en 27 uit Den Haag) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De mannen moeten nog worden verhoord. Het is nog niet bekend waar de ruzie over ging.

Taxichauffeur bestolen
Den Haag De politie hield vrijdag 29 februari om 4.40 uur in een hotel in de Zwolsestraat drie mannen (twee van 20 en een van 22) aan. De drie, afkomstig uit Italië, Noorwegen en Brazilië worden ervan verdacht dat ze zonder betalen uit een taxi zijn gestapt en daarbij ook de gsm van de taxichauffeur hebben gestolen. De taxichauffeur gaf een duidelijk signalement van de verdachten en de richting waarin ze waren gevlucht. De agenten vermoedden dat de verdachten niet in Nederland woonden, en namen daarom ook een kijkje bij een hotel waar veel studenten verblijven. De portier herkende het signalement van het drietal en kort daarop werden ze aangehouden. Ze worden nog verhoord.

Van woninginbraak naar hennepkwekerij
Den Haag Toen agenten donderdagavond 28 februari reageerden op een melding dat op de Schijnwerkersgaarde werd ingebroken, verliep de avond anders dan zij hadden verwacht. Nadat de agenten de verdachte personen vanuit de betreffende woning de binnentuinen in hadden zien gaan, kon een van de verdachten, een 18-jarige Hagenaar, worden aangehouden. Toen andere agenten vervolgens de woning ingingen om de inbraak te onderzoeken, troffen zij tot hun verbazing een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De kwekerij is ontruimd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Politie Haaglanden via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000. Zowel naar de verdachten van de woninginbraak als naar de eigenaar van het pand waar zij hebben ingebroken is een onderzoek ingesteld.

Tumult door jongens met bivakmutsen
Den Haag Twee jongens met bivakmutsen (leeftijd onbekend) hebben donderdag 28 februari het personeel en bezoekers van een supermarkt aan de Oude Haagweg de nodige schrik aangejaagd. De politie werd omstreeks vier uur gewaarschuwd dat er twee jongens met bivakmutsten op de supermarkt waren binnengegaan. Twee andere jongens zouden voor de winkel op de uitkijk staan. Verschillende eenheden gingen direct naar de winkel, terwijl andere politiemensen zich in de omgeving opstelden. In de Binnentuinen zagen twee agenten ineens vier jongens, van wie er twee bivakmutsen droegen. Bij het zien van de politie deden zij snel hun mutsen af. De vier jongens werden aangehouden en verklaarden dat zij mensen aan het schrikken wilden maken. Toen bleek dat in de supermarkt niets was gebeurd, werd tegen twee van de vier jongens een proces-verbaal opgemaakt voor het verstoren van de openbare orde.

Geen druppel te veel
Leidschendam De politie controleerde donderdag 28 februari op het Lavendel tussen 23.20 en 00.30 uur honderd automobilisten op drankgebruik. Geen van hen had teveel gedronken.

Vechtpartij in de tram
Voorburg De beveiliging van de Randstadrail riep vrijdag 29 februari om 00.30 uur de hulp van de politie in bij een vechtpartij in de tram. Op het Oosteinde troffen zij een groep jongeren die in gevecht was geraakt met de beveiliging. Zeven jongens (17 en 18 jaar uit Den Haag) werden aangehouden en op het politiebureau verhoord. De politie onderzoekt de zaak.

Bestelbus rijdt door na aanrijding schaap
Leidschendam Een getuige belde donderdag 28 februari om 08.10 uur de politie over een aanrijding tussen een bestelbus en een schaap. Op de Kostverlorenweg had de bestuurder van een bestelbus na de aanrijding het schaap aan de kant van de weg gelegd. Vervolgens reed hij door in de richting van Stompwijk. De dierenambulance ontfermde zich over het schaap. Het kenteken van de bestelbus is bekend bij de politie.

Drugs in de auto
Wassenaar Surveillerende agenten controleerden vrijdag 29 februari om 02.10 uur een auto op de Van Oldebarneveltweg. Bij het aanspreken van de inzittenden roken de agenten een sterke wietlucht. Ze vertelden de twee inzittenden dat ze auto daarom wilden doorzoeken. Daarop namen de twee mannen (23 jaar uit Den Haag) de benen. De agenten konden na een korte achtervolging de ene man aanhouden op de Havenkade, de andere in de Hugo de Grootstraat. In de auto vonden ze wiet en bolletjes cocaine en heroine. Een politiearts nam op het bureau bloed af om te bepalen of de bestuurder onder invloed van drugs reed. Beide mannen zitten nog vast wegens het bezit van narcotica.

Wandelaar krijgt klappen
Wassenaar Een 47-jarige man uit Wassenaar liet donderdag 28 februari om 19.00 uur zijn honden uit op de Paauwlaan. Hij zag een auto over de rijbaan naderen. Om te voorkomen dat zijn honden werden aangereden, trok de man ze met de riem aan de kant van de weg. Daarbij gebaarde hij ook naar de bestuurder dat deze zachter moest gaan rijden, waarop de bestuurder volgens de Wassenaarder een stuurbeweging in zijn richting maakte. Toen de auto in de buurt van de Wassenaarder reed, haalde de man met zijn hondenriem uit naar de auto. Daarop stapte de bestuurder uit en gaf de man een aantal klappen in het gezicht, waarbij de Wassenaarder letsel opliep. De officier van justitie verleende even later toestemming voor de aanhouding van de automobilist. De 36-jarige man uit Wassenaar werd thuis aangehouden en zit nog vast voor nader verhoor.

Politie zoekt getuigen diefstal van sierduiven
Rijswijk Een 63-jarige Rijswijker ontdekte donderdag 28 februari om 09.00 uur dat een groot aantal sierduiven uit hun hok waren weggenomen. De man had zijn 37 geringde sierduiven de dag ervoor in een hok op zijn volkstuinhuisje aan het Haantje achtergelaten. Toen de man terug kwam om zijn dieren te verzorgen bleek dat onbekenden duiven en zes kippen hadden meegenomen. Zeventien jonge duiven bleken te zijn overleden. In het hok zaten nog slechts twee levende duiven. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de duiven? Belt u dan met de recherche in Rijswijk via 0900-884. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Alerte burtbewoners tippen de politie
Rijswijk Alerte buurtbewoners belden vrijdagochtend 29 februari om 06.00 de politie nadat zij twee mannen in de Eiklaan met een fiets zagen slepen. De politie achterhaalde het tweetal. De fiets die de mannen bij zich hadden, bleek te zijn gestolen in de omgeving. Beide verdachten (40 en 57) werden voor nader verhoor ingesloten.

Agressieve passagier aangehouden
Hondererlsdijk/Westland Een 28-jarige Hagenaar viel donderdag 28 februari om 09.00 uur in een lijnbus op de Nieuweweg het overige reizigerspubliek lastig. Hij schopte tegen de deur en werd door de chauffeur uit de bus gezet. Politieagenten die de man op zijn gedrag aanspraken kregen de wind van voren. De man beledigde het politiepersoneel. Zij wilden daarop de man aanhouden, maar hij verzette zich hevig en wist aanvankelijk te ontsnappen. De Hagenaar kon uiteindelijk worden overmeesterd. De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Snorfiets zonder kentekenplaat
Delft Tijdens een surveillance op vrijdag 29 febrauri om 2.15 uur zagen agenten een hun bekende Delftenaar slingerend rijden op een snorfiets zonder kentekenplaat. De agenten hielden de man in de Phoenixstraat aan. Bij zijn aanhouding bedreigde hij de agenten. De man rook naar alcohol, maar weigerde een blaastest. De politie onderzoekt of de snorfiets van diefstal afkomstig is. De verdachte zit nog vast voor verhoor.

Zonder rijbewijs in onverzekerde auto
Zoetermeer Surveillerende agenten hielden donderdag 28 februari om 10.15 uur op het Kruiswater een 53-jarige automobilist uit Zoetermeer aan voor rijden zonder rijbewijs. De man trok door zijn rijgedrag de aandacht van de agenten. Toen zij het kenteken van de auto natrokken, bleek dat de auto niet apk-gekeurd en onverzekerd was. De agenten hielden de man aan. Na zijn aanhouding bleek dat de Zoetermeerder ook geen rijbewijs had. De man kreeg een proces-verbaal.

Betrapt met vals geld
Zoetermeer De politie hield donderdag 28 februari in de Kelvinstraat twee mannen (19 en 20 jaar) uit Zoetermeer aan die bij een fastfoodketen op de Oostweg met een vals biljet van vijftig euro betaalden. De medewerker zag dat er geen relief op het biljet zat en dat het watermerk ontbrak en ging ermee naar zijn chef. De verdachten gingen er vervolgens in een auto vandoor. De politie wist de auto met daarin de twee verdachten kort daarop staande te houden. De recherche onderzoekt de zaak.

Winkeldiefstal
Zoetermeer Een 14-jarig meisje uit Zevenhuizen is donderdag 28 februari om 14.00 uur in een winkel in de Burgemeester van Leeuwenpassage betrapt op winkeldiefstal. Personeel van de kledingwinkel zag hoe het meisje een paar armbandjes wegnam en hield haar aan. Het meisje is op het politiebureau verhoord en is doorverwezen naar bureau Halt.