Vlaamse Overheid

Antwerpen

Cathy Berx op 1 mei gouverneur van Antwerpen

Persmededeling van de Vlaamse Regering

vrijdag 29 februari 2008

De Vlaamse Regering heeft vandaag op voorstel van minister van Binnenlands Bestuur Marino KEULEN beslist de heer Camille Paulus met ingang van 1 mei 2008 ontslag te verlenen uit zijn ambt van gouverneur van de provincie Antwerpen. Aansluitend heeft de Vlaamse Regering Cathy Berx benoemd als zijn opvolger.

De heer Camille Paulus wordt in april 65 jaar en gaat vanaf 1 mei met pensioen. Zijn ontslagbesluit met ingang van die datum werd vandaag door de Vlaamse Regering goedgekeurd.

De Vlaamse Regering heeft vandaag ook Vlaams parlementslid Cathy Berx voorgedragen als opvolger van de heer Paulus. Zij heeft daarover meteen het eensluidend advies van de federale ministerraad gevraagd en gekregen, waardoor mevrouw Berx vandaag meteen definitief werd benoemd.

Cathy Berx zal vóór 1 mei de eed van provinciegouverneur afleggen in handen van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen. Vóór haar eedaflegging dient mevrouw Berx ontslag te nemen uit het Vlaams Parlement. Het ambt van gouverneur is immers niet verenigbaar met dit van Vlaams volksvertegenwoordiger.

Cathy Berx (°1969) is doctor in de rechten. Ze was assistent aan de UA, waar ze tot op heden nog Vergelijkend publiekrecht en Juridische vaardigheden doceert. Sedert 2004 is mevr. Berx Vlaams parlementslid. Vanaf 2007 heeft ze ook zitting in de Antwerpse gemeenteraad als fractieleider van CD&V-N-VA.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Peter Dejaegher, woordvoerder van minister Keulen Tel: 02 552 65 10
GSM: 0478 90 89 57
Email: persdienst.keulen@vlaanderen.be