Politie Limburg-Zuid

Drs. G.J. Veldhuis kandidaat-korpschef Regiopolitie Limburg-Zuid

Korpsbeheerder G. Leers van de Regiopolitie Limburg-Zuid heeft drs. G.J. Veldhuis (49) uit Borne voorgedragen als kandidaat voor de functie van Korpschef van de Regiopolitie Limburg-Zuid. Indien de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties met de voordracht instemt, wordt de heer Veldhuis de opvolger van Korpschef W. Velings die per 1 juli van dit jaar met pensioen gaat.

De voordracht volgt de unanieme aanbeveling van de commissies die zich gebogen hebben over de kandidatuur voor de functie van Korpschef Limburg-Zuid. De heer Veldhuis is op dit moment plaatsvervangend korpschef van de Regiopolitie Drenthe en was eerder o.a. directeur van de Rechercheschool in Zutphen, chef van de Divisie Centraal Operationele Zaken van de Regiopolitie Gelderland-Zuid en adjunct-districtschef bij de Regiopolitie Twente. De heer Veldhuis begon zijn carrière in 1981 bij de gemeentepolitie in Apeldoorn.

Naast zijn gewone werk zet de heer Veldhuis zich ook al zijn hele politieleven in voor de Nederlandse politie als geheel. Zo was hij nauw betrokken bij de hervorming van het politie-onderwijs en is hij o.a. voorzitter van de stuurgroep Audiovisuele Registratie in het kader van het programma Versterking Opsporing.


29-02-2008, Limburg-Zuid