Politie Flevoland

Auto in de sloot: zoekactie met politiehelikopter

Lelystad, 29-02-2008 o Auto in de sloot: zoekactie met politiehelikopter

Vrijdagochtend rond 03.00 alarmeerde een getuige via 1-1-2 alarm de hulpdiensten toen hij in een sloot aan de Swifterringweg een auto op de kop zag liggen. Politie, ambulance en brandweer werden direct naar de plaats des onheils gedirigeerd maar konden geen slachtoffers of inzittenden aantreffen. Omdat vermoed werd dat er iemand gewond was geraakt werd een uitgebreide zoektocht gestart. Het KLPD ondersteunde de actie met een politiehelikopter. In Lelystad werd een 37-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze aanrijding. De man bleek lichtgewond en is ingesloten. De Politie Flevoland heeft de aanrijding in onderzoek .

Ter plaatse was een flinke ravage ontstaan omdat het voertuig onder andere een verkeersbord en een drempel had geraakt, daarna het naastgelegen fietspad over was geschoten en tenslotte op de kop in de sloot beland. Omdat er bloedsporen werden aangetroffen maar er geen slachtoffer te bekennen was startte meerdere eenheden een zoekactie. De politiehelikopter ondersteunde de zoekactie en maakte gebruik van een speciale warmtezoeker.

Rond 06.00 uur meldde een alerte politieagent, die op weg was naar zijn werk, dat op de rotonde nabij de Landerijen een gewonde man zat. Ter plaatse werd een 37-jarige man uit Lelystad aangetroffen die eigenaar bleek te zijn van de zwaar beschadigde auto. De Lelystedeling, die een beschonken indruk maakte, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Lelystad. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het ongeval en verlaten van de plaats van het ongeval.Op het politiebureau werd een blaasproef afgenomen waaruit bleek dat de man, drie uur na het ongeval, 1,6 promille alcohol in zijn bloed had.Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Door specialisten van de Verkeersongevallen Analyse van politie Flevoland wordt een nader onderzoek naar de oorzaak van het ongeval ingesteld.