Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 februari 2008

Politiemensen gewond bij aanhoudingen

Enschede

Een drietal politiemensen zijn donderdagmiddag 28 februari gewond geraakt omdat personen die moesten worden aangehouden zich hevig bij deze aanhouding verzetten. Twee van de politiemensen liepen daarbij dusdanig letsel op dat ze een tijdje niet hun werkzaamheden zullen kunnen uitoefenen.

Donderdagmiddag 28 februari verschenen om ongeveer 14.30 uur een 16-jarige Enschedese jongen samen met zijn 41-jarige moeder, ook uit Enschede, aan het hoofdbureau van politie aan de Hermandad in Enschede. De jongen wilde zijn beklag doen over de manier waarop hij de dag ervoor door politiemensen was behandeld.

Een teamchef van het bureau Enschede-Binnenstad nodigde moeder en zoon uit om mee te gaan naar binnen en de zaak te bespreken. Van dit bespreken kwam niet veel terecht omdat de 16-jarige de teamchef steeds in de rede viel en hij wilde aangifte doen. Moeder en zoon werd daarop medegedeeld dat men geen aangifte kon doen maar dat er een klacht kon worden ingediend als men het met het optreden van de politiemensen niet eens was. Hen werd toen verteld dat ze het bureau moesten verlaten. Ook na een aantal keren vorderen weigerden beiden om dat te doen en draaide zoonlief compleet door en begon de teamchef uit te schelden.

Hierop werd hem medegedeeld dat hij voor deze belediging en het niet voldoen aan een bevel of vordering was aangehouden. Toen ook moeder zich ermee bemoeide kon de 16-jarige met de grootste moeite worden aangehouden. De 16-jarige werd overgebracht naar het cellenblok aan het bureau en de 41-jarige moeder werd naar de hal van het bureau gebracht zodat ze naar huis kon gaan. De 16-jarige is in de loop van de donderdag voor verder onderzoek en in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld.

Bij de aanhouding en het overbrengen van de 16-jarige hebben een drietal politiemensen letsel opgelopen, twee van hen moesten zich op de poli van het ziekenhuis aan hun verwondingen laten behandelen. Een van de twee liep een spierscheuring op in zijn rechterhand en de tweede een scheurtje in het bot van de rechterelleboog.

Om ongeveer 15.10 uur die donderdagmiddag de 28e februari kreeg de 41-jarige moeder in de hal van het bureau gezelschap van een tweede zoon, een 21-jarige Enschedeër. Hij kwam verhaal halen over de aanhouding van zijn broertje en weigerde, ook na vordering, samen met zijn moeder het bureau te verlaten. Hierop zijn beiden aangehouden. Bij de aanhouding vond de 21-jarige zoon het nodig een politiemedewerkster te bespugen. De 21-jarige is opgesloten en later in overleg met justitie in verzekering gesteld. De 41-jarige moeder is in de loop van de avond afgehoord en is met een dagvaarding van justitie naar huis gestuurd.

Ondertussen was om ongeveer 16 uur een derde zoon, een 22-jarige Enschedeër, aan het bureau gekomen. Ook hij wilde verhaal halen en weigerde, ook na vordering daartoe, weg te gaan. Hierop is ook deze zoon aangehouden en voor verder onderzoek in overleg met justitie opgesloten en in verzekering gesteld.

De drie zoons worden reeds vandaag, vrijdag de 29e februari, bij justitie voorgeleid. (08-025898)

Drie personen aangehouden na aantreffen vuurwapens en harddrugs

Enschede

Drie Enschedeërs zijn donderdag 28 februari aangehouden nadat bij een zoeking in een woning twee vuurwapens en een hoeveelheid harddrugs werd aangetroffen.

Naar aanleiding van binnen gekomen informatie en een ingesteld onderzoek werd donderdagmorgen de 28e februari een onderzoek ingesteld in een tweetal woningen aan de Bernard Zweersstraat en de Snelliusstraat in Enschede.

In een van de twee woningen werden twee geladen vuurwapens aangetroffen en een hoeveelheid vermoedelijk cocaïne in meerdere plastic zakjes. Tevens werden spullen gevonden die gebruikt worden bij de handel in harddrugs als bijv. een weegschaaltje en plasticzakjes.

Drie personen werden in verband met dit onderzoek aangehouden. Enschedeërs van 18, 45 en 54 jaar zijn opgesloten en in de loop van de donderdag voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Het onderzoek gaat door.
(08-023615)

Aanrijding tussen stadsbus en vrachtwagen, drie inzittenden lichtgewond

Enschede

Bij een aanrijding donderdagavond 28 februari tussen een stadsbus en een vrachtwagen raakten drie inzittenden van de bus licht gewond.

Donderdagavond 28 februari om ongeveer 22.20 uur werd gemeld dat op het viaduct van de Zuiderval over de A35 een aanrijding had plaatsgevonden tussen een stadsbus van Connexxion en een vrachtwagencombinatie. Ter plaatse bleek dat de 54-jarige, uit het Wit Russische Kalletal afkomstige chauffeur van de vrachtwagen, de weg aan het zoeken was geweest en daarbij deels op de busbaan terecht was gekomen bij het draaien van de combinatie. Een 36-jarige Enschedese chauffeur van de stadsbus kon de vrachtwagen bij het passeren op de busbaan niet meer ontwijken en raakte de zijkant van de vrachtauto bus met zijn rechterzijde waardoor een tweetal ramen van de bus kapot sprongen.

Door rondvliegend glas raakten drie inzittenden van de bus licht gewond. Zij, een 16 jarige Enschedese en twee Enschedeërs van 23 en 36 jaar, konden na behandeling ter plaatse door ambulancepersoneel weer verder. (08-026064)

Veelplegende winkeldief gaat opnieuw in de fout

Enschede

Een 32-jarige Enschedeër werd donderdagmiddag 28 februari voor de zoveelste keer aangehouden nadat hij winkeldiefstal had gepleegd.

Door personeel van een winkel in de Klanderij in Enschede werd donderdagmiddag de 28e februari om ongeveer 16.50 uur doorgegeven dat men een winkeldief had betrapt en dat deze ervandoor was gegaan. Na een korte achtervolging door personeelsleden was de man, een 32-jarige Enschedeër, op de Veenstraat in Enschede aangehouden. Hij werd meegenomen naar de winkel waar hij aan de politiemensen is overgedragen. De Cd-speler die de man zonder te betalen uit de winkel had meegenomen, werd later aan de Veenstraat onder een geparkeerde auto teruggevonden.

De 32-jarige werd meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. Later op de donderdag is hij in verband met zijn veelplegerschap in verzekering gesteld en hij zal bij justitie worden voorgeleid. (08-025934)

Man aangehouden na diefstal van o.a. een jas

Hengelo

In een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein werd vrijdagmorgen 29 februari een man betrapt nadat hij een jas en een tas had meegenomen die niet van hem waren.

Vrijdagmorgen 29 februari werd om ongeveer 02.10 uur doorgegeven dat medewerkers van een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo een man hadden betrapt die een tas en een jas had gestolen. Politiemensen die terplaatste gingen hebben de man, een 28-jarige afkomstig uit het Franse Bruille Lez Harghie, aangehouden en de tas en de jas in beslag genomen. Aan het bureau is de 28-jarige voor de rest van de nacht opgesloten.

In de loop van de nacht meldde zich aan het bureau een 18-jarige Hengeloer die vertelde dat de tas van hem was. Aangifte zal in de loop van vrijdag worden opgenomen, zodat de tas naar de 18-jarige terug kan.

Ondertussen was uit onderzoek gebleken dat de 28-jarige in gezelschap is geweest van een tweede persoon en dat er meerdere jassen zijn ontvreemd.

Op de hotelkamer van een Hengeloos hotel, waar de 28-jarige verbleef, werden vrijdagmorgen vijf jassen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Na onderzoek kon in de loop van vrijdagmorgen de 29e ook de tweede persoon, een 33-jarige man uit het Belgische Coudekerque Branche, worden aangehouden.

Met de officier van justitie zal worden overlegd wat er met beide aangehouden verdachten moet gebeuren. (08-026102)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 35-jarige, uit Hengelo afkomstige bromfietser is donderdagmorgen 28 februari gewond geraakt bij een aanrijding op de Laan van Driene in zijn woonplaats.

Donderdagmorgen 28 februari om ongeveer 09.10 uur werd een aanrijding tussen een personenauto en een bromfietser gemeld op de Laan van Driene in Hengelo. Bleek dat een 30-jarige automobilist uit Hengelo op de kruising met de Egstraat een voor hem van rechts komende bromfietser geen voorrang had gegeven. Deze laatste, een 35-jarige Hengeloer, werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij voor verder onderzoek werd opgenomen. (08-025644)

Politie zoekt eigenaar auto

Almelo

De politie Twente is op zoek naar de eigenaar van een champagnekleurige MPV, vermoedelijk een Toyota, die geparkeerd heeft gestaan op dinsdag 19 februari om 19.15 uur aan de Nieuw Witvoet, ter hoogte van de tennisbaan bij het ziekenhuis, in Almelo.

Op woensdag 20 februari meldt een 24-jarige vrouw dat zij de dag ervoor getuige is geweest van een aanrijding met doorrijden waarbij twee auto's zijn beschadigd, één van de auto's is een champagnekleurige MPV met vermoedelijk schade aan de achterzijde. De politie in Almelo is een onderzoek gestart en om de toedracht te achterhalen is zij op zoek naar deze champagnekleurige MPV en zijn eigenaar.

De politie Almelo vraagt de eigenaar van de hierboven omschreven auto zich te melden, dit kan via 0900-8844 of persoonlijk aan het politiebureau het Baken 1 in Almelo. Tevens worden getuigen van deze aanrijding gevraagd zich te melden, getuigen die reeds contact hebben gehad met de politie in Almelo hoeven dit niet nogmaals te doen. (08-022035)

tel: 053-4555588


---- --