Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Neede - Aangehouden na rijden onder invloed drugs

De politie heeft donderdag 28 februari op de Haaksbergseweg in Neede een 25-jarige inwoner van Winterswijk aangehouden omdat hij verschillende verkeersovertredingen pleegde en vermoedelijk onder invloed van drugs een auto bestuurde.

Tijdens een verkeerscontrole zagen agenten de man met een snelheid van 110 km/uur over de Winterswijkseweg in Eibergen rijden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 km/uur. Vervolgens zagen zij dat de man op de kruising van de Groenloseweg met de Rekkenseweg het rode verkeerslicht negeerde. Op de Haaksbergseweg in Neede kon de man staande worden gehouden. Het bleek dat de man geen geldig rijbewijs had en de agenten constateerden dat de man vermoedelijk onder invloed van drugs was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar door een GGD-arts bloed en urine van de man werden afgenomen. De uitslag van dit onderzoek zal over enige tijd bekend zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


---
Groenlo - Controles rondom waterplassen

De politie van het team Oost Gelre gaat na overleg met de voorzitters van de visverenigingen in Lichtenvoorde en Groenlo het toezicht rondom de gracht in Groenlo, de Biezenplas in Vragender en de Schans in Lievelde intensiveren.

Tijdens de controles wordt vooral gelet op loslopende honden, het achterlaten van afval en het fietsen door het natuurgebied. De controles worden gehouden omdat is gebleken dat wandelaars (met of zonder hond) en sportievelingen bewust, dan wel onbewust vernielingen plegen, onrust veroorzaken of afval achterlaten.

De politie en de Bijzonder Opsporings Ambtenaar van de gemeente Oost Gelre zullen de komende weken bij het constateren van overtredingen een waarschuwing uitdelen. Vanaf 21 maart wordt daadwerkelijk een bekeuring uitgedeeld. Naast bovenstaande controles wordt de komende tijd ook intensief gecontroleerd of sportvissers wel in het bezit zijn van een geldige vispas.


---
Doetinchem - Aangehouden voor winkeldiefstal

Een 31-jarige inwoonster van Zelhem is donderdag 28 februari in een winkel aan de Hamburgerstraat aangehouden voor winkeldiefstal.

De vrouw had in de winkel meerdere lagen kleding onder haar eigen kleding aangetrokken en was daarna de winkel uitgelopen. Door medewerkers van de winkel werd zij op straat staande gehouden, waarna de politie werd gebeld en de vrouw werd aangehouden. Na overleg met de officier van justitie kreeg de vrouw een boete van 130 euro.

Einde berichten