Politie Groningen

Inbraken sporthal opgelost

Zuidhorn, 29-02-2008 o De politie heeft deze week drie 16-jarige jongens uit Zuidhorn aangehouden op verdenking van het plegen van inbraken in een sporthal in hun woonplaats. Het drietal pleegde in december een inbraak in de hal en nam snoepgoed, drinkwaar en geld mee. Twee van deze drie jongens probeerden 17 februari opnieuw in de hal in te breken, maar werden toen overlopen.

Een getuige merkte in de avond van 17 februari op dat er iets niet in de haak was bij de sporthal en nam een kijkje bij het gebouw aan de Sportlaan. De twee Zuidhorners waren op dat moment in het pand en schrokken van de getuige. Een Zuidhorner die in het nabijgelegen sportpark liep, zag het tweetal wegrennen en kon een goede omschrijving geven. Door de kennis van de jeugdagenten, wist de politie in welke hoek men moest zoeken naar de verdachten.

De drie Zuidhorners hebben hun aandeel toegegeven. Ze pleegden de inbraken uit verveling en voor de kick. Bovendien verklaarden ze dat ze trek hadden en inbraken om snoep en frisdrank te stelen. De jongens zijn eerder met de politie in aanraking geweest. Twee jongens zitten nog vast, de ander moet zich op een later moment bij de rechter verantwoorden.