Gemeente Bodegraven

Jubileum en afscheid bij brandweer Bodegraven

afscheid_brandweerlieden_28_02_08.jpg

Vandaag hebben de korpsleden Yvonne Gielen en Arjen Langerak afscheid genomen van het vrijwillige brandweerkorps van de gemeente Bodegraven. Yvonne Gielen heeft er acht dienstjaren op zitten en Arjen Langerak was 25 jaar in dienst bij de brandweer van Bodegraven. Arjen kreeg vanwege zijn 25 jarig dienstverband ook een onderscheiding opgespeld van burgemeester Lokker.

Arjen, die zowel actief was in de brandweergroep van Bodegraven als Nieuwerbrug, maakte vanaf 1982 deel uit van het brandweerkorps. De laatste twaalf jaar was Arjen in functie als bevelvoerder, als leidinggevende op een autospuit, en was hij zeer actief in de begeleiding en training van zowel de manschappen als de collega-bevelvoerders.

Yvonne is in juli 1999 tot het korps toegetreden en functioneerde vanaf januari 2004 in de rang van hoofdbrandwacht. In verband met een hardnekkige blessure is met Yvonne overeengekomen dat het beter is om haar activiteiten bij het korps te beëindigen.

Burgemeester Lokker dankte Yvonne en Arjen voor hun inzet bij het brandweerkorps. Hij betreurt het afscheid te moeten nemen van twee goede brandweerlieden. Ook omdat het, ook landelijk gezien, steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden die toe willen treden tot een brandweerkorps.

Informatie voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Jennifer Swaak, communicatieadviseur gemeente Bodegraven, telefoonnummer (0172) 630 320.

Onderschrift bij foto:

v.l.n.r.: burgemeester Lokker, meneer en mevrouw Langerak, meneer en mevrouw Gielen en Joop Uitterhoeve (brandweercommandant)

Jubileum en afscheid bij brandweer Bodegraven