Gemeente Breda

Ondertekening realisatieovereenkomst Kronenburgwerf

Wethouder Heerkens van Grondbeleid heeft vandaag samen met de heren R. Maas van Maas-Jacobs Vastgoed BV en C. Brouwers van Satelliet Meubelen BV de realisatieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van het terrein Kronenburgwerf. Hiermee is een eerste aanzet gedaan voor de realisatie van een geheel vernieuwd gebied met gemengde bebouwing voor werk en wonen aan de Haagweg en de Oosterstraat in Breda. Het project bestaat uit 63 woningen. De wijk Heuvel krijgt er met deze ontwikkeling een aantrekkelijk nieuw gebied bij.

Kronenburgwerf is een voorbeeld van een nieuwe, gevarieerde invulling van wonen en werken in allerlei vormen, in een gevarieerde stedenbouwkundige opzet en een aantrekkelijke architectuur. De Haagweg vertoont al deze kenmerken, bij Kronenburgwerf zullen al deze kenmerken in een modern jasje terugkomen.
Het plan Kronenburgwerf bestaat uit 8 stadswoningen, 5 patio-woningen, 5 terraswoningen, 7 woonwerkwoningen en 38 gevarieerde appartementen. De verkoop is gestart op 1 december 2007. Inmiddels is ongeveer 50% van de woningen verkocht.

Kronenburgwerf grenst aan de voormalige monumentale stoomtimmerfabriek uit 1912 en is onderdeel van het VOS-terrein. Dit terrein staat voor de straatnamen Verbeetenstraat, Oosterstraat en Scheldestraat. Het VOS-terrein had zijn beste tijd gehad. De bedrijven waren sterk verouderd en de ruimtelijke kwaliteit van het gebied was slecht. Een reden om in te zetten op een geheel nieuwe invulling door Maas-Jacobs Vastgoed en Satelliet Meubelen met de gemeente als regisseur.

De bouw van Kronenburgwerf is de start van de totale herontwikkeling van het VOS-terrein. Het VOS-terrein wordt een gebied waarin het prettig wonen en werken wordt.
De plannen voor nog twee ontwikkelingen vordert gestaag. Over twee jaar is het VOS-terrein een geheel nieuwe buurt. Kronenburgwerf levert daar nu al een belangrijke bijdrage aan. Impressies zijn te zien op www.kronenburgwerf.nl

Breda, 29 februari 2008