Ingezonden persbericht


29 februari 2008

Persbericht

Christelijke vakantievereniging stelt algemeen directeur aan

Sinds dit jaar heeft Christian Camping International (CCI) voor het eerst een directeur aangesteld. Unaniem is door het bestuur de Amerikaan Dan Bolin aangewezen. Zijn taken zijn leiderschap te geven en de leden helpen zich verder te ontwikkelen. Dit weekend is Dan Bolin in Nederland.

CCI bestaat uit 20 onafhankelijke verenigingen in de wereld, die bij elkaar ruim 11,5 miljoen vakantiegangers per jaar met het evangelie bereiken in 60 landen. Dit verbond van nationale organisaties zoekt mogelijkheden om het effect van de CCI te verbreden door trainingen aan te bieden, netwerken te ontwikkelen en manieren te vinden om de wereldwijde netwerken van leiders van christelijke recreatieondernemingen te grondvesten en te laten groeien. Het gaat hierbij om groei in kwaliteit en kwantiteit met als doel dat het koninkrijk van God groeit.

De Nederlandse Vereniging Christelijke Recreatieondernemers (VCR) maakt onder meer actief deel uit van de wereldwijde organisatie CCI. Zo heeft directeur van vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld Gerhard Hobelman en secretaris van de VCR zitting in het bestuur van de CCI, en heeft hij samen met de andere leden Bolin aangewezen als directeur.

Bolin heeft voordat hij werd aangesteld 35 jaar gewerkt voor verschillende organisaties in de Verenigde Staten die onder de CCI vallen. Naast het voorzitterschap zal hij de visie van de CCI verder gaan ontwikkelen.

Bob Kobielush, president van de CCI-afdeling in de Verenigde Staten, zegt over Bolin: "In de 25 jaar dat ik Dan ken, heb ik hem leren kennen als een bekwame en professionele leider, toegewijd aan de kerk en in zijn rol als echtgenoot en vader. Hij is een gevoelige vaartzetter die het Koninkrijk boven alle culturele grenzen omarmt. Ik ben ervan overtuigd dat Bolin een goede aanwinst voor de CCI."

De CCI-directeur heeft gestudeerd aan het Dallas Seminary, LeTourneau University en Seattle Pacific University. Momenteel streeft hij een doctoraat na in 'Church and Para-church Leadership' op het Denver Seminary. Hij heeft zeven boeken op zijn naam staan. Dan en zijn vrouw Cay zijn reeds 31 jaar getrouwd en wonen in Tyler, Texas, Verenigde Staten. Cay werkt voor de Bethel Bible Chruch in Tyler. Samen hebben ze een dochter.

Einde persbericht