Politie Rotterdam Rijnmond


* JONGENS AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Twee 12-jarige jongens en drie 13-jarigen, afkomstig uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel zijn donderdagmiddag aangehouden op de Rigoletto. Het vijftal had rond half twee een 34-jarige man in het Schollebos, zonder enige aanleiding, met een stok geslagen en kluiten gegooid naar een andere vrouw. Aan de hand van het opgegeven signalement kon het vijftal op de Rigoletto worden aangehouden. De ouders van het vijftal zijn in kennis gesteld.


* MAN GEDWONGEN TOT PINNEN; VERDACHTE AANGEHOUDEN

PRINS-ALEXANDER - Een 22-jarige Rotterdammer is donderdagavond door een 23-jarige stadsgenoot gedwongen om 10 euro te pinnen en zijn mobiele telefoon af geven. Het tweetal was in een woning aan de Zocherstraat en kreeg ruzie waarna de verdachte het slachtoffer dwong om te gaan pinnen.
Nadien werd door het slachtoffer de politie geïnformeerd die de verdachte in zijn woning aan de Van Heukelomstraat aanhielden. De man is ingesloten voor nader verhoor.


* BRAND IN PORTIEK SCHOOL
ROTTERDAm - In een portiek van een school aan het Afrikaanderplein is donderdagavond rond tien uur brand ontstaan. Hierbij is niemand gewond geraakt. Bovenliggende woning hoefden niet ontruimd te worden.
De brand is vermoedelijk ontstaan nadat een gestolen bromfiets in het portiek was gezet en vervolgens werd aangestoken. De brand en schade is beperkt gebleven tot het portiek.


* POLITIE BEKEURT VIERTAL VOOR ALCOHOL DRINKEN OP OPENBARE WEG

SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het Biketeam heeft donderdagmiddag tijdens de surveillance in Spijkenisse Noord en Centrum vier mensen bekeurd voor het alcohol nuttigen op de openbare weg. Een bewoner vertelde agenten dat hij gezien had dar een aantal jongeren op de Bermweg bier dronk. Het drietal werd op de Molenstraat aangetroffen, met bier in hun handen. Zij werden bekeurd. Op de Raadhuislaan werd een man bekeurd die bier dronk in een bushokje.


* MEISJE AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
ROZENBURG - Een 14-jarig meisje uit Rozenburg is donderdagmiddag aangehouden voor vernieling op het Raadhuisplein. Het meisje kladde met een zwarte stift op de muur van een warenhuis, waar zij zojuist de stift had gekocht. Na overleg met de moeder van de verdachte werd besloten dat de 14-jarige naar HALT gaat.


* MAN EN VROUW AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL MASCARA

HOOGVLIET - Politiepersoneel van het district Zuid heeft donderdagmiddag een 23-jarige vrouw uit Heerlen en een 23-jarige man uit Vught aangehouden voor winkeldiefstal. Surveillerend politiepersoneel werd rond half vier door een medewerkster van een drogisterij aan de Binnenban geroepen. Twee mensen hadden zojuist twee flesjes parfum en 19 mascara's gestolen en hadden het op een rennen gezet toen het poortalarm afging. Agenten hielden de twee verdachten aan. Zij hebben, na overleg met het OM, een dagvaarding gekregen.


* TWEE AUTO'S VERNIELD
HELLEVOETSLUIS - De politie van district De Eilanden stelt een nader onderzoek in naar de vernieling van twee auto's die geparkeerd stonden aan de Martin Luther Kinglaan. Eén van de eigenaresses, een 56-jarige Hellevoetse meldde dat de ruiten van haar auto waren ingeslagen. Na onderzoek bleek van nog een auto één ruit te zijn vernield. Mocht u getuige zijn geweest of over ander informatie beschikken die betrekking heeft op deze vernielers belt u dan met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* AUTO TE WATER
SPIJKENISSE - Een 49-jarige inwoner uit Spijkenisse belandde donderdagmorgen rond half twaalf op de Maaswijkweg met zijn auto in de sloot. Oplettende voorbijgangers verleenden direct hulp. Een 14-jarige passagier, eveneens afkomstig uit Spijkenisse, kon op eigen kracht de auto verlaten. De bestuurder, die onwel was geworden, werd door personeel van de brandweer overgedragen aan de GGD, die de man overbracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis.

De kleur van de scooter is ook donker.
Getuigen of mensen die meer informatie over de vluchtroute danwel identiteit van de verdachte kunnen geven, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Zuid via telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem, 0800-7000.


* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING BUS

ROCKANJE - Twee broers van 13 en 14 jaar oud, afkomstig uit Rockanje, zijn donderdagmiddag aangehouden nadat ze een steen tegen een ruit van een bus hadden gegooid. Hierdoor ontstond een ster in de voorruit. Het tweetal gooide de steen op de Vleerdamsedijk, vermoedelijk uit ballorigheid, naar de bus. Door het kordate optreden van een andere buschauffeuse die de melding hoorde en het tweetal op de Kortweg zag lopen, zijn de broers aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.


* VROUW BEROOFD
SCHIEDAM - Een 36-jarige vrouw uit Schiedam is donderdagavond op de Singel beroofd van haar tas. Het slachtoffer was rond half twaalf uit de metro gestapt en liep op de Singel ter hoogte van het Stadserf. Hier werd zij van achteren benaderd door 4 jongens waarvan één haar tas probeerde af te pakken. De vrouw liet haar tas niet los, waarop één van de knapen haar een trap gaf. Hierna ging het viertal er rennend vandoor. De recherche stelt een onderzoek in.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN
DIRKSLAND - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal dodelijk slachtoffers terug te dringen werd in het kader van het project Samen Ongevallen Stoppen (SOS), een snelheidscontrole gehouden op de Westdijk. Tussen vier uur half vijf werd donderdagmiddag gecontroleerd. Van de gecontroleerde automobilisten hield 90% zich aan de snelheid. Drie reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur.


* LEIDSTER BLUST BRANDJE IN KINDERDAGVERBLIJF

MAASSLUIS - Bij een brandje in de keuken van een kinderdagverblijf aan de Peter van Anrooylaan zijn donderdagmiddag geen gewonden gevallen.
De brand ontstond rond vijf uur vermoedelijk op de kookplaat van de keuken. Een leidster bluste de brand meteen, die vervolgens door de brandweer volledig werd gedoofd. De aanwezige kinderen zaten in een andere ruimte en zijn uit voorzorg naar buiten gebracht. Niemand heeft rook ingeademd.


* TOEZICHT JEUGD
SPIJKENISSE - Politieagenten van district De Eilanden hielden donderdag toezicht tijdens de koopavond. In totaal kregen zes personen een bekeuring omdat ze alcohol op de openbare weg dronken. Eén werd bekeurd voor baldadigheid, één voor wildplassen en één persoon werd bekeurd voor het rijden met een bromfiets op het voetgangersgedeelte.

* VROUW GEWOND NA AANRIJDING
PRINS-ALEXANDER - Een 85-jarige Rotterdamse is woensdagmorgen gewond geraakt nadat ze op de Hesseplaats werd aangereden door een 27-jarige automobilist uit Waddinxveen.
De man reed met zijn auto, voorzien van aanhanger, achteruit waarbij hij de vrouw over het hoofd zag. De vrouw kwam hierdoor ten val. Zij is door personeel van de GGD overgebracht naar het IJssellandziekenhuis in Capelle aan den IJssel.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
BERGSCHENHOEK - Politiepersoneel van het district Noord heeft woensdagmiddag een 29-jarige man uit Bergschenhoek gearresteerd voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 35-jarige vrouw te hebben gestompt na een onenigheid. De verdachte werd in hun woning aan de Europasingel gearresteerd.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN; 71 BEKEURINGEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten hielden woensdagmiddag tussen twee en vier uur op de Hoofdweg een verkeerscontrole. Hier kregen 71 bestuurders een bekeuring voor het niet volgen van de verplicht rijrichting. Tevens werden 2 automobilisten bekeurd omdat ze onder invloed van alcohol reden.


* VERLICHTINGSCONTROLE
MAASSLUIS - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft woensdagavond, tijdens de surveillance, een verlichtingscontrole gehouden. Tussen zeven en negen uur zijn vier bestuurders bekeurd voor het niet voeren van verlichting.


* MEISJE BEROOFD
BARENDRECHT - Een 17-jarig meisje uit Barendrecht is dinsdagavond rond half tien beroofd op de Lindehoevelaan. Twee nog onbekende jongens eisten geld van het slachtoffer. Hierbij bedreigden ze haar met een mes. De recherche onderzoekt de beroving.


* BROMFIETSCONTROLE
RIDDERKERK/ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenorod-Ridderster hebben woensdagmiddag en -avond bromfietscontroles gehouden op de Kievitsweg en de Lange Hilleweg. In totaal zijn 32 bromfietsen gecontroleerd waarna 12 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen, tegen de richting inrijden en niet volgen van verplicht bromfietspad.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - In een woning aan de Schietbaanlaan en in een woning aan de Prins Hendriklaan zijn woensdag twee hennepkwekerijen ontmanteld. Politiepersoneel van het district West, de DS&V en Eneco stelden woensdagmiddag rond twee uur een onderzoek in een woning aan de Schietbaanlaan in. Hier werd een hennepkwekerij met 110 planten en 663 stekjes aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. De 35-jarige bewoner werd gearresteerd. Op de zolderverdieping van een woning aan de Pr hendriklaan trof politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster een hennepkwekerij met 350 planten aan. De bewoner, een 25-jarige man, werd aangehouden. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.


* MAN MET WRAK AANGEHOUDEN
Surveillerende politieagenten hielden woensdagmiddag rond kwart over twee een 22-jarige Rotterdammer, met zijn auto, aan op de Dynoamostraat. De man werd, nadat hij een verkeersovertreding had gepleegd, door de politieagenten staande gehouden. Hierop werd de man erg boos. Na een kalmerend gesprek is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto van de man bleek te zijn voorzien van gladde banden en een lekke uitlaat. Tevens waren er diverse technische gebreken waarna het kenteken van de auto werd ingevorderd. Het rijbewijs van de man is eveneens ingevorderd toen bleek dat het uit drie delen bestond.


* ANPR-CONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - De politie van district Rotterdam-West hield samen met personeel van de Verkeerspolitie en de Rijks- en Gemeentebelastingdienst woensdag een ANPR-controle op de Pelgrimmstraat. Tussen acht en drie uur zijn 6382 auto's gescand. Dit leverde 272 'hits' op. Door de politie zijn 27 bekeuringen uitgereikt voor ondermeer het rijden met te donkere ramen, het rijden door roodlicht, het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd en het rijden zonder gordel.
Tevens werd een man aangehouden die nog gesignaleerd stond omdat hij een gevangenisstraf van 14 dagen moest uitzitten en werd bij diverse bestuurders een bedrag van 2358 euro aan openstaande boetes geind.
Door de Rijksbelastingienst werd een bedrag van ruim 10.000 euro geind en zijn 13 auto's inbeslag genomen. De Gemeentebelasting inde een bedrag van ruim 5000 euro en nam 4 auto's inbeslag.


* VERKEERSOVERTREDER AANGEHOUDEN
OUD-IJSSELMONDE - Een 32-jarige Rotterdammer is woensdagmiddag rond half twee op de Stadionweg aangehouden nadat hij diverse verkeersovertredingen had gepleegd. Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto al slippend en scheurend over de Stadionweg rijden. Bij de kruising met de Puck van Heelstraat reed zijn voorganger niet snel genoeg weg waarop de man vervolgens diverse keren tegen de achterbumper van de auto reed. Hierop haalde hij deze auto in en vervolgde de Stadionweg staduitgaand. Ook hier haalde hij in over het talud en beschadigde een voorbijganger, waarna hij frontaal tegen een tegenligger tot stilstand kwam. De bestuurder van deze auto, een 67-jarige Rotterdammer raakte niet gewond. Zijn passagiere, een evenoude dame raakte wel gewond en werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man, na beoordeling door een arts van het Riagg, zeer verward was. Hij is opgenomen in het Deltaziekenhuis te Poortugaal.


* UITSLAANDE BRAND VERWOEST LOODS
OUDE-TONGE - Een loods aan de Tramweg is in de nacht van woensdag op donderdag volledig verwoest na een grote uitslaande brand. De brand ontstond rond één uur en korte tijd later sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer Oude-Tonge maakte grote brand waarna de brandweer van Den Bommel, Nieuwe-Tonge, Sommelsdijk en Middelharnis ter plaatse kwamen. Korte tijd later riep de brandweer grip1 uit, waarna een COPI werd ingericht (Commando Plaats Incident: een ingerichte plaats voor overleg tussen de verschillende instanties waaronder de politie, GGD en DCMR bij grote incidenten)
Rond 3 uur was de brand meester. De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* MAN MET DRUGS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Surveillerende politieagenten hielden woensdagavond rond negen uur een 26-jarige Rotterdammer aan. De man hield zich verdacht op aan de Homerusstraat. Nadat politieagenten de man naar zijn naam vroegen, gaf hij een valse naam op. Hierop werd hij aangehouden. De man bleek in het bezit van 12 zakjes harddrugs en 1000 euro contant geld. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


* POLITIE NEEMT WAPENS IN BESLAG NA CONTROLE AUTO

ZUIDLAND - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft woensdagavond een 22-jarige automobilist uit Zuidland gearresteerd nadat in zijn auto diverse wapens waren aangetroffen. Surveillerende agenten op de fiets zagen rond acht uur dat op de Oude Veerdam twee mensen in de auto zaten te blowen. Tijdens een onderzoek in de auto werden een mes, honkbalknuppel, imitatievuurwapen, een boksbeugel en een hoeveelheid hash aangetroffen. De 22-jarige man is aangehouden.